resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 20451
    son dönemi öncesi gelmesini en çok isteyenlerden biri olduğum teknik direktör. o gün doğru olan buydu çünkü. kulüp transfere 40 milyon euro harcamıştı ki bizim gibi bir kulüp için bu para çok çok büyük bir para, bu yatırım boşa gitmek üzereydi.

    terim gelmese 2018 şampiyonluğu gelmezdi. net kere net. en azından bu yatırımın boşa gitmemesi için oyunun çok da önemli olmadığı bir şampiyonluk şarttı. terim de sağolsun bizi yanıltmadı. kupayı getirdi. dedigim gibi oyun önemli değildi, tek önemli olan şampiyonluktu. zira kadroyu o kurmamıştı ve istediği transferleri de yapamamıştı zaten. kendisi de önce sivas sonra kasımpaşa mağlubiyetleri sonrası bundan dem vurup yazın gerekli hamleleri yapacaklarını söyledi. o yaz geldi ama neredeyse hiçbir şeye dokunmadı. tam sezona başlayacaktı ki gomis'i de kaybettik. artık devre arasına kadar ne olursa olsun ihale yönetime kalacaktı. doğal olarak. devre arası geldiğinde ise gerçekten de kendisinden başka kimsenin cesaret edemeyeceği birsey yaparak stoper tandemini hatta alternatifiyle beraber değiştirdi. iyi kötü 2 tane de santrfor aldırdı. allah var topun geriden çıkışında olumlu gelişmeler vardı ama oyun yine akmıyordu. yine bireysel yeteneklere sığınan bir anlayış vardı.

    hocanın 3.gelişinde oynattığı futbolu kim unutabilir. ben de o kurguya döneceğimizi bekliyordum. terim, değişimin 2.dalgasi 2019 yazında gelecek dediğinde tamam dedim orta sahayı komple değişecek. e baba yaz geldi, gelenler gidenler falan... alakası yok. tamam, başka bir kurgu düşünüyordur diyorum ama ne planı var ben anlamıyorum. anlayan varsa bize de anlatsın. daha önce yazdım linç yedim, kurgu da başarısız dedim hoca için. bu yaz bu tezimi köküne kadar ispat ediyor. sağda zaten feghouli varken sola babel'i aldırmak nasıl açıklanır? bunu sundan soruyorum, kanatlar bu oyunculardan oluşacaksa ya nzonzi ya belhanda'dan vazgeçmek gerekir. kimden vazgececek hoca? kadro, kağıt üstünde bakarsan zaten ligin açık ara favorisi. ama normalde "bence" böyle kurgu olmaz. bekler de bu kadar temposuzken babel feghouli ikilisi ile nasıl olacak? orta saha kime yetişsin? bu nasıl planlama?

    hazırlık maçlarındaki tercihleri ayrı konu. 3 sol bek sahadayken sol bekte stoperi kullanmak, kanat oyuncusundan 8 numara çıkarmaya çalışmak vs vs. 4-5 hazırlık maçı yaptık ki hemen hemen hepsi boşa gitti. normalde asla yapmayacağı şeyleri denedi bu hazırlık maçlarında. seri'yi savunma önünde kullandığı tüm maçlarda kepaze olduk. hazırlık maçlarının olayı da budur zaten. yani seri'yi defansın önüne koyup bir bakabilirsin kabul ama bir kere rezil olduk, yetmez ikincisinde de rezil olduksa artık bunu bir daha denemezsin. hazırlık maçları bitti aynı şeyi süper kupa maçında da yaptı, değişen bir şey olmadı tabi. italya'ya götürdü takımı, 1 porsiyon da orada rezil olurken aynı hataları yine yapıyordu. döndü ligde aynısını yine yaptı yine yaptı. sonuç, göz göre göre gitti 3 puan.

    bak, nzonzi'yi aldırdı değil mi? evet. tamam 10 numara transfer. demek ki bu profilde biri şart dedin. değil mi? ben transferde isme bakmam profile bakarım. bu transferle uzun boylu defansif bir adam arıyorum demiş oluyorsun doğru mu? tamam da donk var işte takımda. yanlış anlaşılmasın, donk varken neden nzonzi'yi alırdın demiyorum. ama ideal planda böyle bir oyuncu istiyorsan, bu profilde biri var takımda. peki nzonzi takıma girene kadar neden onu kullanmıyorsun ideal planda? nzonzi gelince de donk kulübeye döner devam edersin aynı kurguda. allah aşkına yanlış bir şey mi diyorum?

    hayallerim var diyor, neyi kastettiğini hepimiz biliyoruz ama lütfen söyleyin bu plansızlıkla daha da önemlisi bu kararsızlıkla bu hayal hayata geçer mi? ben terim'in şu an bile ne oynatmak istediğine karar verdiğini düşünmüyorum. öyle olsa babel ve nzonzi aynı transfer listesinde olmaz. ya da olur ama bu sefer de belhanda'yı sattırman gerekir. kararsızlık burada başlıyor. bek tercihlerinde devam ediyor. santrfor seçeneklerinde zaten tavan yapıyor. devre arası tetteh dedi, döndü 1.5 ay vedat muriqi dedi ki benzer profildir, en sonunda falcao'ya tav oldu. muriqi olmuyorsa falcao'yu alalım nasıl bir planın parçası anlatsın birisi?

    öyle büyük hatalar yapıyor ki patlama noktasına gelmemek mümkün değil. bazen ayar kaçıyor, maksadını aşan kelimeler kullanıyorum. bunun için de özür dilerim ama tablo hiç iç açıcı değil. bunu da görüyorum. falcao ve nzonzi de takıma girse değişen hiçbir şey olmayacak. patatesle peyniri bir araya getirmiş menemen yapmaya çalışıyor hoca? ben de olmaz diyorum. ne terim düşmanıyım ne başka bir şey. hocaya da yazık. etrafında kimse uyarmıyor hocaya yardımcı olmuyor. belki şurada yazdıklarımız, hepimizi kast ediyorum, kulağına gider de en azından başka açılardan düşünmesine vesile oluruz.

    yangın çıkarmak olarak görülmesin yapılan ama hata yaptığında sesimiz yüksek çıkmazsa tepe taklak devrilecek takım. beşiktaş nasıl saçmaladıysa daha beter saçmalıyoruz. tamam saygısızlık yapmayalım, öyle anlaşıldıysa yeniden özür diliyorum ama bir şekilde o hatalardan, saçmalıklardan dönmesine yardımcı olmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın