• 432
    içinde bir çok çelişki barındırdığı aşikar olan kurallar bütünüdür.

    sattığın kadar al diyip serbest oyuncuya verilen imza parasına karışmamak nasıl bir mantık? genç oyuncu almak, geleceğe yatırım yapmak istesem yapamam çünkü sattığın kadar al kuralı var. ama boşta olan bir oyuncuya milyonlar dökebilirim.

    avrupa'dan men ayrı bir facia. zarar etme para kazan diyorsun, kulüplerin en büyük gelir kaynağı avrupa kupalarında kazanılan paralar sen oraya bu kulübü almıyorsun. adam para kazanmadan nasıl zararını kapatacak ya da satma potansiyeli olan oyuncusunu avrupada göstermenden nasıl pazarlayacak?

    para cezası zaten haraç gibi. şu kadar zarar sınırın var ama sen bana oradan 2 milyon euro ceza parası da öde. e bu şekilde sen zaten beni ekside başlatmış olmuyor musun? challange mı yapıyoruz?

    bu kurallar bütününde tek mantıklı olan bütçedeki zarar kısıtlamasıdır. o da kulübün zengin biri tarafından satın alınırsa zaten hikaye oluyor. adam yapıyor şirketlerini kulübe sponsor, oluk oluk para akıtıyor, ondan sonra bütçe zaten sürekli artıda.

    bizim gibi ülke kulüpleri için zorlayıcı olması sebebiyle mali disiplin sağlıyor ama haksız rekabeti de yanında getiriyor. sen şimdi bu halde şampiyonlar ligi 1. torba takımları ile nasıl boy ölçüşebilirsin? adamın tek oyuncuya verdiği bonservis senin toplam transfer bütçenin 2 katı 3 katı.

    bu sistem bence makasın daha da açılmasına sebep oldu. temel amacı güzel olsa da hedefe ulaşıp ulaşmadığı büyük soru işareti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın