• 422
    aslında bir cezadan daha fazlasıdır.

    hadi diyelim ki uefa güya takım satın alan zengin iş adamlarının birden deli para harcayıp kupalar almasını engellemek istemiyor da sadece kulüpler adam akıllı yönetilsin diye onlar ile ekonomik anlaşmalar yapıyor. bu sattığın kadar al kuralı yine de kulübü finansal açıdan daha da dibe götürecek bir anlaşma.

    birincisi; bu kural kulüplerden yatırım yapmadan kar etmelerini istiyor. onyekuru, emre mor, seri gibi futbolcuları satın almana izin vermiyor, yalnızca deneyimli scout ekibin sayesinde marcao'yu alabiliyorsun. kural 33'ünden sonra bonservisi elinde olan ama bir daha satması çok zor futbolculara yönlendiriyor kulüpleri.

    ikincisi; bu konuda kimsenin değinmediği bir şey var. sezon sonunda kulübün çok sayıda futbolcu ile sözleşmesi bitiyor ve kulüp bu futbolcuların bazılarıyla sözleşme yenileme gereği hissetmiyor. bu durumda 28 kişilik kadro 20-22 kişiye kadar düşebiliyor yani elindeki sermaye her sene azalıyor ama uefa yine de satacaksın para kazanacaksın diye diretiyor.

    yani bu finansal fair play ne finansal ne de adil. sadece oyun. nereden tutsan elinde kalıyor. benim aklım almıyor bu şahsen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın