• 21861
    “nereye gideceğini bilmiyorsan, hangi yoldan gittiğinin hiçbir önemi yoktur.”
    (lewis carroll)

    lewis’ bu sözü hangi duygu, amaç, çıkmaz yol yada aşk için mi söyledi bilmiyorum. ama futbolla ilişkilendirebileceğimiz bu sözü, türk futbolunda başakşehir hariç tüm klüpler için kullanabiliriz.

    not:(başakşehir için kullanamayız çünkü proje takımı olduğunu düşünüyorum. klübü satarız araplara düşüncesi vardı. bunca yıl çabaladılar ama başarısız oldular orası ayrı.)

    biraz geçmişe gidelim...

    galatasaray futbol takımı hangi amaçla kuruldu hatırlayalım.

    “maksadımız ingilizler gibi toplu bir halde oynamak, bir renge ve bir isme malik olmak ve türk olmayan takımları yenmektir.“
    ali sami yen

    yüz yıllar önce söylenmiş bu söz maksadı anlaşılır , net, yerinde, klübün kuruluş amacı ve planı belli, bir o kadar değerli bir söz. ağzına sağlık başkanım. mekanın cennet olsun.

    birde klübümüzle ismi yan yana geldiğinde heyecanlandığımız fatih hocamızın sözünü hatırlayalım.

    “benimde kendime göre hayallerim, rüyalarım var”
    (bkz: uefa şampiyonlar ligi şampiyonluğu)

    evet fatih hocamızın da kendine göre bir hayali var. anlaşıldığını düşünüyorum, kendine göre hayal bu. tıpkı fatih hoca gibi benim, omuz omuza marşlar söylediğim renktaşlarımın, kulübümüzün, ülke futbolunun da hayali bu. gerçekçi olmak gerekirse kısa vadede önümüzde büyük engeller var.

    yabancı sınırlaması vs vs sıralamayacağım bu engelleri. çünkü bunlar sonuç başarısızlık olacaksa sadece mazeretten öteye gitmez. ben başarılı olmak için planlı ve stratejik hamleler yapan bir takımdan bahsediyorum.

    “stratejide çıkmaza giren bir harekatı, hiçbir taktik başarı ve zafere ulaştıramaz.”

    ülkemiz futbolunun temel çıkmazı altyapı. takdir edersiniz ki türk takımları arasında altyapı sıkıntısı yaşayacak son klübüz. son yıllarda şampiyonlar ligine katılan tek klüp de neredeyse biziz. alt yapıdan ozan kabak, al-sat için yatırım yapılan bruma, kiralanıp birdaha satın alınamayacak olan onyekuru, scout eseri marcao, luyindama ve tutmayan diagne hepsi doğru ve yerinde bir amaca yönelik hareketlerdi. plan var, amaç var, heyecan var, başarı var, şampiyonlar ligi var abi. dolayısı ile tüm bu planlamanın devam etmesi gerekiyor.

    bu plan bir zincir. sistemi, yapılacak transferleri, satılacak oyuncuları, alınacak kramponu bile buna yönelik yapabilmeliler. bizler fazlasıyla şampiyonluk yaşamış ve şampiyonlar ligi görmüş klübüz. amacımızı, rotamızı, hedefimizi belirledik yola çıktık. artık nereye gideceğimizi biliyoruz. lütfen yol değiştirmeyelim. artık hangi yoldan gittiğimiz çok önemli...
App Store'dan indirin Google Play'den alın