• 160
    3 milyon € diagne için, 5 milyon € da luyindama için ödenecek. kafadan 8 milyon € geriden başlıyoruz zaten. takımın eksiği çok. ilk 11 için 2-3 takviye yeterli. ancak yedek kulübesi bomboş. işin kötüsü iyi yerli oyuncu da yok.

    bir tercihte bulunacağız. ya takımı yenileyeceğiz sıfırdan ve geleceğe yatırım yapacağız ya da takımı koruyup 3-4 takviye ile önümüzdeki sezonu da tamamlamaya çalışacağız.

    ben açıkçası ikinci seçeneğin seçileceğini düşünüyorum ve bunu da mantıklı buluyorum. zira 21/22'ye kadar transfer kısıtlamamız var. bu dönemi boş geçme şansımız yok. her sene 3-4 değişiklik ile hem kadro yapılanması, hem bütçe denkliği hem de mümkün olduğunca sportif başarı elde etmeye çalışacağız.

    bu bağlamda önceliğimiz bonservissiz oyuncular olmalı. ben de istiyorum genç oyuncu alalım, geleceğe yatırım yapalım ama bir de gerçekler var. artık yaş filan bakmayacağız. mesela babel. ben kendisini istemem. ama gerçekler bizi kendisine yönlendiriyor. 1-2 sene idare edeceğiz. 40 yaşında emre'nin iş yaptığı ligde kendisi de iş yapar.

    hangi oyuncuları satacağımız önemli. evet, her oyuncu değerini bulursa satılır ama daha iyisini kendisini sattığımız fiyata alabiliyorsak. transferde başabaş sınırı bizi buna mecbur tutuyor çünkü.

    daha sonra makul fiyatlarla oyuncu kiralayacağız. 1 sene en az. mümkünse 2 sene. henry gibi ya da çok üst düzey ancak formu düşük oyuncular olabilir.

    çok emin olmadıkça bonservis vermememiz lazım. diğer türlü hem başabaş noktası hem de her sezon sonu artan kar açıklama mecburiyetimiz konularında sıkıntı yaşayabiliriz.

    açıkçası ben olsam diagne ve belhanda'yı satarım. ikisinden 25 milyon € civarı bir gelir elde edebiliriz diye düşünüyorum. 8 milyon € açığımızı düşünce 17 milyon € bir para kalır elimizde.

    babel'i alıp getiririm, yunus mallı'yı kiralarım, hector herrera'ya güzel bir maaş önerir onu da renklerime katarım. mümkün olursa henry yeniden kiralar, kalan parayı da adam akıllı bir forvete gömerim. takımın gerisi kalabilir. yedek kaleci filan gibi işler zaten çekirdek. belki 1 tane de yerli orta saha bulunabilir gurbetçi murbetçi.

    kısaca şöyle bir 11 düşünülebilir:

    -------------------------------------muslera------------------------------------------

    ----mariano-----------luyindama---------------marcao-------------yuto/linnes----

    ------------------------fernando----------------herrera------------------------------

    ----feghouli-------------------------yunus--------------------------babel/henry----

    ---------------------------------forvet/babel/kostas---------------------------------

    buradaki forvet önemli. hem oynayan, hem oynatan, hem de çok net gol vuruşları olan bir oyuncu olmalı. rondon'un sözleşmesi bitiyor görünmekte. west brom ile uzatmadıysa tabii. batshuayi olabilir, kiralanıyor sağa sola. bony'nin sözleşmesi de bitiyor görünmekte. formu nasıldır, bilemem?

    planlamaların yapıldığını hoca söyledi zaten. umarım yönetimimiz zamanında ve doğru takviyeleri gerçekleştirebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın