• 159
    2019-2020 sezonunda yabancı sınırı aynı kalacak olsa bile, ki öyle gözüküyor, bizim yine yerli oyuncu almamız gereken transfer dönemi. 2018-2019 sezonunda kulübeye baktığımızda kos koca kara delik görüyorduk. bizim gibi büyük takımlarında ilk 11 seviyesinde 14-15 futbolcusu bulunsun ki hem ligde hem de şampiyonlar liginde başarılı olsun. o yüzden yerli transferleri gerçekten çok büyük önem taşıyor.

    şuan piyasada olan ve ilgilenebileceğimiz yerli oyuncuları şu şekilde sayabiliriz. kaan ayhan, ömer toprak, yunus mallı,okay yokuşlu, mehmet özcan,salih uçan, taylan antalyalı, emre mor,deniz türüç,muhammet demir, şener özbayraklı, gökhan töre, nuri şahin oğuzhan özyakup,cenk tosun,umut bozok, altay bayındır,fatih öztürk. bunlardan alınması en zorları, kaan ayhan, cenk tosun, yunus mallı, okay yokuşlu ve deniz türüç.

    takımda eksiklikleri de göz önünde bulundurursak, mutlaka yerli bir adet stoper almamız gerekmekte ve bence bunun için kaan ayhan sonuna kadar zorlanması gereken bir oyuncu. 2018-2019 yaz transfer sezonu için de aynısı demiştim yine diyorum. kaan ayhan'ı almak demek, birden fazla pozisyonu yeterli şekilde doldurmak demek. yedek stoper, sağ bek, ön libero. hepsinde görevini yerine getirebilecek bir oyuncu. ayrıca 3 lü savunmaya dönme gibi planlar yaparsak da sağ stoper olarak çok iyi iş yapabilir. tabi ki kolay değil ama alınması bence önemli. eğer kaan ayhan olmuyorsa dortmund'un satılık listesine koyduğu ömer toprak girişimi olabilir. topla arası fena olmayan, hatta türkiye standartlarında iyi bir stoper ömer toprak. eğer böyle bir rotasyon kurarsak, ligde ve şampiyonlar liginde stoper açısından sıkıntımız olmaz. marcao ya da luyindama cezalı olduğu zaman kötü rüyalar görmeyiz. kesinlikle semih kaya geri alınmaması gerekmektedir. alt yapı kontenjanını gökay güney doldurur.

    ikinci ve en önemli eksikliklerimizden biri de orta saha. eğer futbol takımımızın oyununu geliştirmek istiyorsak orta sahaya çok fazla takviye yapmamız lazım. as takviyelerin yabancı olacağını düşünürsek, buraya gelecek vaad eden, oyuna sonradan alabileceğimiz oyuncular alırsak çok iyi olur. bunun için birinci adayım mehmet özcan. umarım elimizi çabuk tutar ve bu transferi cüz-i bir miktar karşılığı bitiririz. bence salih uçan ve oğuzhan özyakup'ta alınabilecek risklerden. tabi beşiktaş oğuzhan'ı bırakır mı? bence bize vermezler. okay ile deniz türüç'e de çok fazla bonservis isteyeceklerini düşünüyorum. o yüzden çok ümitli değilim. en son kimseyi alamazsak da topu daha hızlı çevirmek ve topun bizde kalmasını sağlamak için yedeğe nuri şahin denenebilir. karakterli ve tecrübeli bir oyuncunun bize çok faydası olacağını düşünüyorum. birinci tercihim, mehmet özcan ve nuri şahin.

    ne yazık ki, yerli hücum oyuncularımızda çok yetersiz. 2019-2020 sezonunda kesinlikle muğdat çelik gibi, yedekte otursun ne olacak tarzı transferler yapmamız gerekmekte. santraforsuz oynadığımız sezon kadroya giremeyen kişinin ne işi var yedek kulübesinde. bence buraya riske girip, en azından maksimumu daha güzel şeyler vadeden oyuncular almak. belki tepki alabilirim mesela emre mor. bu oyuncuyu dortmund'a transfer olmasını sağlayan kişi fatih terim'dir. dünyada da fatih terim'den başka kimseyle oynayamaz gibi duruyor. oyuna kafasını verirse ben çok faydalı olacağını düşünüyorum. en azında ucuz maliyetli denenebilir bir risk olarak görüyorum. kendisini gökhan töre'ye tercih ederim. olmazsa kanat rotasyonu için gökhan töre düşünülebilir. deniz türüç'ü tekrar ediyorum almak kolay değil. o alınabilse, o da değerli bir oyuncu olurdu rotasyon için. santrafor ve forvet bölgesi için düşünecek olursak da yunus mallı'ya paramız yetmez muhtemelen. cenk tosun'un kiralanması için de girişim olabilir ama ona da çok ihtimal vermiyorum. o yüzden iki ihtimal kalıyor. umut bozok ve muhammet demir. ben umut bozok'un kesinlikle değerlendirilmesi ve düşünülmesi taraftarıyım.

    almamız gereken değil de, realist olarak alabileceklerimizi sıralarsak, ömer toprak (kiralıkta olabilir), mehmet özcan, umut bozok, emre mor beni sayı ve nitelik olarak tatmin eder. tabii ki sadece yerli transferi olarak yazıyorum. bunlar ekstra olarak, nuri şahin olabilir, salih uçan olabilir. emre mor olmazsa gökhan töre olabilir. buradan en fazla 3-4 milyon euro zararla çıkmalıyız ki esas çocuklara para kalsın.

    yabancı olarak ise ismael bennacer ve teji savaniergibi isimler medyada çıkan isimler. bence de eksik olan oyuncu tipi bu iki oyuncu tipi. bu tarz bir orta saha ve çok koşan, sürekli top alan, topla dönebilen bir orta saha daha alırsak, oyunumuz birden 3 tık artar. diagne'yi satıp, oyunun her anında olan bir forvet de alabilirsek bunu çok rahat istediğimiz seviyeler çıkabiliriz.

    umarım elimizde olan avantajı, 2018-2019 sezonunda olduğu gibi çok kötü kullanmayıp, çok yerinde transferlerle şampiyonlar ligine hazır gireriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın