• 1996
    olay türk futbolunun, milli takımın gelişimi felan değil arkadaşlar. bunu zaten herkes biliyordur. yerli menajerlere arpa sağlamakta değil. yabancı sınırı dolaylı olarak galatasaray'ın durdurulmasına neden olacaksa da, amaç doğrudan bizi durdurmakta değil.

    futbol toplumları uyuşturmanın en güzel yollarından biridir. bu yüzden bir takımın alıp başını gitmesi bizim gibi gelişmekte! olan bir toplumu yönetenlerin hiç işine gelmez. çünkü başarı anlamında geri de kalan takımların taraftarları - bunlar günümüzde fb ve bjk taraftarları oluyor - kafayı kaldırıp bazı şeyleri* daha çok sorgulamaya başlar ve uyuşturucunun etkisinden çıkarlar. buna izin verirler mi, tabi ki hayır.

    bu zihniyetin en sevdiği şey, her sene bir büyük takım öne çıksın, malı* götürsün, her sene sil baştan tekrar heyecan yaşansın. büyük kitleler tarafından takip edilen hiç bir takımın taraftarı başarısızlıklar yüzünden boşluğa düşüp, sistemi sorgulamasın.

    bizim şanssızlığımız bu düzeni kırma ihtimali en yüksek olan takımın galatasaray olması. o yüzden genelde biz kafayı kaldırdığımızda sınırı çakıyorlar.

    bunları zaten biliyoruz, çözüm nedir diyenlere şunu söyleyeyim. bu sınır gelecekse, sınırın boyutunu tepkimizle biraz azaltabiliriz. mesela 6+4 gelecekse, tepki koyarak yabancı sınırının 8+4 olmasını sağlayabiliriz. yani hafifletebiliriz ama sınırın gelmesini maalesef engelleyemeyiz. kısacası yaklaşıyor yaklaşmakta olan.

    diyelim ki yeni kural 8+4 olsun, bu noktada tüm iş teknik heyete ve yönetime düşüyor. bu yaz transfer döneminde, takımda direk oynayacak ve kadro derinliği sağlayacak, sağlam yerli oyuncular alacaklar. böylece sınıra rağmen serimize devam ederek, bu çabayı boşa çıkaracağız. gerçi bu sefer'de 2013'te fatih hoca'yı ayartmaya çalıştıkları gibi, yan yollara sapacaklar. yani bu süreç, bu şekilde mücadele ile geçecek.

    allah yardımcımız olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın