• 315
    hüseyin göçek ve halis özkahya'nın tff tarafından affedildiği gün şampiyonu belirlenmişti zaten. "siz galatasaray'ı doğrayabildiğiniz kadar doğrayın, kimseden korkmayın arkanızda devlet var" dediğin zaman kaç hakem bu emre itaatsizlik edebilir? mümkün mü böyle bir şey?

    başakşehir deplasman maçlarında faulle gol atıp, yere atlayarak uydurma penaltılar alırken şampiyon olmak için 17'de 16 yapman lazım. o da anca şikeyle oluyor bildiğiniz gibi. rezil bir zeminde göztepe maçını oynattılar, aleyhimize uydurma penaltı verdiler, linnes'e yapılan faulde penaltıyı çalmadılar ama şansımız yaver gitti bir şekilde kazandık*.

    sonra yine rezil bir zeminde erzurumspor maçını oynattılar*, egemen ndiaye'nin üstüne çullanarak kafa topuna çıktı penaltıyı çalmadılar, ibrahim akdağ cezasahasında luyindama'yı biçti "seken topta mitroglou elle oynadı" deyip topu erzurumspor'a verdiler. bu pozisyonların yarısı başakşehir'e olsa çoktan penaltı çalınmıştı ama galatasaray ona bu yarışı kaybettirmek için var gücüyle uğraşan bir iktidarla mücadele ediyor.

    böyle adaletsiz bir yarışın galibi belli maalesef. yapılacak tek şey ikincilik koltuğunu bırakmadan sezonu tamamlamak ve ne pahasına olursa olsun arena'da başakşehir'e puan vermemek. şampiyon olsalar bile bizimle oynayacakları maçta ezim ezim ezilmeliler.

    ekleme: evet hasretle beklediğim "biz önce top oynayalım sonra hakem konuşalım" adamları da gelmiş. inanılmaz haklı bir serzeniş, bence de hakemleri veya federasyonu değil oynadığımız oyunu konuşmalıyız. mesela bugünkü maçta feghouli'nin çektiği şutta topun yerde sekerek yarım metre havaya zıpladığı, topa vurmak için kayan emre taşdemir'in bir mucize eseri sakatlıktan kurtulduğu, vücut çalımı atmak isteyen bütün oyuncuların dengesini kaybedip yere yapıştığı zeminde oynanan oyunu konuşalım değil mi?

    başakşehir karlı havada kendi stadını kasten temizlemediği için* hemencecik erteleme kararı çıkan ligi konuşalım? bizim ankaragücü deplasmanımız osmanlıspor stadındaki rezil zeminde oynatılırken ankaragücü-başakşehir'in maçının ta afyon'a alınmasını* konuşalım? hapiste duruşma gününü beklemesi gereken arda efendinin pereira'nın ayağını kırıp kart bile görmediği, ondan sonra ekuban'a faul yaparak gol attığı trabzonspor maçını*, faulle alakasız bir pozisyonda yere atlayarak penaltı aldığı malatyaspor maçını* konuşalım? evet ya biraz da futbol konuşalım aga neden hep saha dışını konuşuyoruz biz? çok ayıp ediyoruz cidden...

    başakşehir mesela en yakın takipçisiyle 8 puan fark açacak kadar müthiş inanılmaz bir oyun oynuyor, biz ise rezil ve iğrenç oynuyoruz. puan farkı 20-25 civarına gelirse belki konuşmaya hakkımız olabilir, yoksa hakem topu kucaklayıp bizim kalemize atsa bile söyleyecek lafımız yok. neden? 3 aydır bütün maçların gündüz vakti oynandığı erzurum'da göz göre göre gece vakti oynatılan bu maçta, buz pisti gibi zeminde iyi oyun oynayamadık çünkü. galatasaray buz hokeyi takımı önce oyununu düzeltmeli, sonra hakem konuşmalı evet.
App Store'dan indirin Google Play'den alın