• 596
    türkiye’de hakem camiasının direndiği sistemdir. evet kesinlikle buna inanıyorum ki hakem camiası “var” sistemine karşı direnişe geçmiştir. “siz misiniz bizim istediğimiz gibi düdük çalmamızı engelleyen, işte görün var’ınızı yokunuzu” demek istiyorlar.

    bazıları yanılıp, “efendim eskiden hakemler yanlış gördü veya göremedi diyor geçiyorduk, şimdi var’a bakıp yanlış kararlar veriyorlar. kaldırılsın var” diyorlar. işte var’a direnen hakemlerin istediği de tam bu. var’ı değersizleştirip yeniden “astığım astık, çaldığım düdük” moduna geçmek istiyorlar. ama yemezler.

    var ile en azından “ofsayt” adaletsizliğinin önüne geçildi. çünkü orada teknoloji tam hakim. artık yardımcı hakemler istedikleri takımları “ofsayt” kılıcı ile doğrayamıyorlar. ellerinde kala kala kırmızı kartlar ile penaltı pozisyonları kaldı ama onların da ancak yarısını istismar edebiliyorlar tamamını değil. yani hakemler boşuna direniyorlar var’a. eninde sonunda var galip gelecek. hatta belki ilerde hakemlik bile yapay zekalı robotlara devredilecek.

    var, var olsun her şeye rağmen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın