• 1727
    özellikle galatasaray'ımız ne zaman gösterişli bir galibiyet alsa hemen ilk 11'imiz hakkında algı kasmalar başlıyor. istiklal marşını bilen futbolcu yokmuş da bilmem ne. sonradan oyuna giren yerli genç oyuncular konuşulmuyor.

    genel olarak yapılmaya çalışılan algı operasyonuna şöyle dikkatlice bakıldığında önümüzdeki sene gelecek olan yeni yabancı sayısı kuralı daha çok sahada oynayan oyuncu sayısına odaklanacak gibi görünüyor. toplam oyuncu sayısında(14) büyük bir azalma olacağını sanmıyorum. olsa olsa maksimum 12'ye düşürürler.

    mevcut kuralın artılarını düşündüğümüzde en çok öne çıkanı yurt dışına satılan yerli oyuncu sayısındaki artış. bu da yerli oyuncularını yabancılar arasında oynatmayı seçen kulüpler sayesinde oluyor. karar vericiler buna paralel olarak "her kulüp böyle yapsın. yabancıları arasında 1-2 yerli oynatsın." fikrinden yola çıkıp sahada oynayan yabancı sayısına bir sınırlama getirecektir.
    sözleşmeleri devam eden yabancılar olduğu için bu ilk sene için 14 sayısını azaltmayacaklardır.

    algı yönetiminden anladığım kadarıyla olacaklar şuna benzer bir şekilde olacaktır:
    - sahada oynamakta olan 11 futbolcunun maksimum 9'u yabancı olabilir.
    - esame listesine maksimum 11 yabancı yazılabilir. geri kalan 3 yabancı tribünde. (yani eski anlatımla 11+3).

    sayılar +-1 şeklinde değişebilir.

    ekleme: yeni düzenleme kararı bir an önce verilip açıklanmalı ki futbol kulüpleri 2019-2020 yaz transfer dönemi için planlamalarını yapsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın