• 1700
    2019-2020 sezonunda beklendiğinden de düşük olabilecek kontenjandır. zira bjk tasfiye sürecine beklediğim gibi girdi ve devre arası bile beklenmiyor.

    yeni transfer de yapamayacaklar dolayısıyla 8 yabancıları olacak; karius-araz-roco-vida-medel-lens-babel-larin (pepe gitti, love gitti, babel sözleşme kaptı, araz dönecek, quaresma gidiyor, atibanın sözleşmesi bitiyor, llajic kiralıktı, adriano gitmese bile sözleşmesi bitiyor).

    fenerbahçe'ye bakınca da benzer bir durum var; 6 yabancıları olacak ama devre arası yahut sezon sonunda 2 yabancı daha katılabilir. halihazırda sadece kameni-dirar-isla-frey-elif-jailson ve reyes kalıyor. kameni kovulur bir ihtmal de dirar. halihazırdaki neustadter, skrtel, valbuena, aatıf ve soldadonun söleşmeleri bitiyor. ayew, slimani ve benzia ise kiralıktan dönüyorlar...

    ezcümle galatasaray kendisini maksimum 9 yabancıya göre ayarlamalı. yani ilk 11 oynayabilecek 9 yıldıza ihtiyacımız var. genç, gelecek vaat eden isimlere değil mevcut mühim oyunculara süper isimler eklemeliyiz. bonservissiz sözleşmesi biten dünya yıldızlarına sezon sonu bakılmalı.

    halihazırda vazgeçemeyeceğimiz yabancılarımız; muslera-fernando-nagatomo şeklinde. bence feghouli de öyle ama hocamız istemedi. hadi diyelim kaldı satılamayacağından etti 4. belhanda da satılamaz ki fatih hoca kendisini beğeniyor etti 5. rodrigues de kalır muhtemelen 6.

    demek oluyor ki 3 tane yıldız yabancımız olabilir... bunların biri forvet biri stoper biri de ön libero olmak zorunda. yani bir bakıma takımda oynayacak yerliler de önemli. zira ozan giderse ikinci bir stoper gerekir o zaman önlibero olmaz yerine belhanda geriye çekilir önüne emre oynar. yani galiba emre ve yunus/sinan ilk 11 oyuncusu olacak.

    eğer korktuğumuz başımıza gelmeden yabancı sayısını direkt 11 oynayacak böyle donk gibi linnes gibi onyekuru gibi vasat isimlerle harcamaz; maiconu filan elden çıkartır; sene sonu sözleşmesi bitecek selçuk-tarık-eren-donk-onyekuru gibi isimlerin yerini doldurmaz takımı 23 kişi de tutarsak önümüzdeki 8 seneyi de domine ederiz türkiye'de ve sürecin sonunda yeniden dünya 1 numarası oluruz...

    zira yapılacak hatalı kadro planlaması kulüpleri 3 sene boyunca bağlıyor ortalama olarak... yapılması gereken yabancı sayımızı fener ve beşiktaşın yakınına tutacak şekilde sözleşmeleri ayarlamak ki bir daha ünal aysal'ın düştüğü hataya düşüp açıkta kalmamak zira fener ve beşiktaş olduğu müddetçe bizi harcamayazlar... ecdad ne demiş? hasmını yakın tut!!!
App Store'dan indirin Google Play'den alın