resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 17594
    nickimde fatih terim yazdığına bakmadan okumanızı rica edeceğim. fatih terim eleştirilmez bir insan değildir. evet, bir bildiği var dediğimiz şeyler de var ama fikri hür, aklı başında her galatasaray taraftarı bazı noktalarda da fatih terim'in görmediğini düşünüp gördüğü bazı şeyleri de ifade etmektedir. bunlardan en öne çıkan faktör takımın temposuzluğu ve 60. dakikadan sonra oyuncuların eli belinde gezmesi sorunsalıdır. biz fatih terim'in bunu görüp düzeltmesini umuyoruz. biz bu kadar bu konu hakkında yazıp çizerken fatih terim'in bu konulara değinmemesi insanın biraz canını sıktığı gibi çok minik, çok ufakta olsa bir ümitsizlik hissi yaşatıyor. fatih terim'in yerine başkasının gelmesini istiyor muyuz? hayır. bu takımda fatih terim'in olmasını, takımımızın başında uzun zaman boyunca var olmasını ve yönetmesini istiyoruz. zira fatih terim'in üçüncü döneminden sonra günü kurtarma kategorisine giren şampiyonluk dışında hiç elle tutulur bir dönem geçirmedik. mancini'den, prandelli'den başlayan bu süreç jan olde riekerink, igor tudor'a kadar devam etti. istediğimizi, umduğumuzu bulamadık ve yine kendimizi fatih terim'e emanet ettik. çünkü galatasaray'ı, galatasaray taraftarını en çok fatih terim tanıyor. bu yüzden fatih terim diye, senin yanındayız daima diye burada yazıp çiziyoruz.

    fatih terim'i eleştiriyor olmak fatih terim'i bu takımda istemiyor olmak değil. kimi taraftarlar fatih terim'i eleştiren insanların fatih terim'in gitmesini istediğini sanıyor, kimi taraftar fatih terim'in takımdan tekrar ayrılmasından korktuğu için bir savunma mekanizması geliştirerek eleştirenleri eleştiriyor. hayır, bu doğru değil. hepimizin ortak paydası galatasaray'ın başarısı. tekrar yineliyorum, fatih terim'i eleştirmek onu bu takımda istemiyorlar demek değil aksine birlikte bir şeyler başaralım, yanlışları eksikleri düzeltelim tekrar zımba gibi bir takım olalım isteğidir.

    saha içi faktörleri konusunda bol bol tartışırız. hakkımız da var. kaldı ki schalke 04 maçından sonra kendisi de yetersizlik konusunda bir takım cümleler sarf etti. aslında hepimiz biliyoruz ki fatih terim çok fazla dile getirmese de takım içerisinde oyun anlamında kopukluğun olduğunu ve oyun olarak bireysel performansların geriye gittiğinin farkında. buna bir çözüm bulacağına inancım tam. belki bir milli arası, belki bir devre arası. bu takıma biraz ara lazım. ilk yarıyı olabildiğince az kayıpla idare ederek kapatırsak devre arasında artık mustafa cengiz yönetiminin gerçekten transfer anlamında elini taşın altına sokup fatih terim'e yardımcı olmasıyla tekrar çıkışa geçeceğimizi düşünüyorum. bu düşüncemin sebebi fatih terim. karşımızda bilmediğimiz bir teknik direktör yok. daha önce çok zorlu süreçten geçtik, çok kaoslar yaşadık. bütün bunları tecrübe ettiğimiz için tekrar çıkışa geçeceğimiz konusunda içimiz rahat.

    fakat şu konu bir gerçek, mustafa cengiz yönetimi işini doğru dürüst yapsaydı şu an fatih terim bu kadar men cezası alacak potaya düşmezdi. galatasaray'ın hakkını savunmak kabadayılık, adanalılık değildir. fatih terim savunmasa allah aşkına mustafa cengiz veya albayrak savunur muydu? bunun en somut örneği kulübün websiteden yapmış olduğu "aslan kükremesi yapayım" amacıyla başlayıp aslında tamamen kedi miyavlaması şeklinde olan bildirisidir. bunun hemen ardından fatih terim twitter üzerinden kükreyince galatasaray yönetimi direkt websiteden daha sert bir yazı yazdı. galatasaray'ın menfaatlerini savunmak fatih terim'in hareketleri sonrası akıllarına geliyor maalesef. hocam, sen saha içi faktörlerle uğraşacağına dış faktörlerle uğraşıyorsun deniliyor. tamam saha içinde yetersizlik var buna katılıyorum ama saha dışı faktörlerle onun dışında kim uğraştı? işte bu konuyu asla unutmamamız lazım. bu yüzden kenetlen diyor. biraz popülist, gaz verici ama içi boş bir söylem olarak görünebilir fakat fatih terim'in kendini güçlü hissetmesindeki en büyük anahtar galatasaray taraftarıdır, galatasaray yönetimi değil. bir nevi fatih hoca sizden, bizden yardım istiyor.

    sadece bazı haksızlıklara değinmek istedim. kendisi muhtemelen büyük ceza alacak ama kendisinin yanındayız. seni de, galatasaray kulübü'nü de asla yedirmeyeceğiz.

    edit: satılık medyanın fatih terim ve mustafa cengiz'in arasını açmaya çalıştığını ve bunu artık daha yüksek sesle yapmaya çalıştıklarını da hatırlatmak istiyorum. tıpkı ünal aysal - fatih terim döneminde olduğu gibi yine aynı tarz ilerliyorlar. çünkü biliyorlar ki normal şartlarda fatih terim bu takımdan gitmez. bu yüzden medyada suni bir kaos lazım. alın bu entry buna güzel bir örnek. (bkz: #2539461) bu nasıl korkudur ben anlamıyorum.

    edit 2: ya adamlar derbide tam puan verdikleri hakemi ertesi hafta ödüllendirmediler. maç vermediler. her şeyi artık o kadar biz yapıyorlar ki, saha dışında birbirimizi yemememiz lazım. (bkz: #2539454)
App Store'dan indirin Google Play'den alın