• 290
    bir insana terbiyesiz, kalitesiz, terbiye yoksunu sözleriyle niçin hitap edilemeyeceğini açıklamak üzere yazdığı mesaj şöyledir.

    --- alıntı ---

    "entry silme sebebi küfür veya hakaret içermesi. sen gerçekten burada hakaret olmadığına mı inanıyosun? inanıyorsan söyle, o zaman hakikaten hakaretin ne olduğunu açıklayayım ki sana bir daha bu tarz entryler girmeyesin. şu yazdığın suç. şikayet etse yargılanırsın. dava açsa senden tazminat alır. aynısını reisi cumhurumuza yazsan seni tutuklarlar.

    yani hadi onu geçtim de insanlar şu yazdıklarını özgürce birbirine yazabilmeliler mi? şunu yazıyosunuz, normalde ceza vermem gerek, bari çok normal bişeymiş gibi gelip sormayın neyini sildin bunun diye."

    --- alıntı ---

    zira ilgili kanun maddesi şöyle;
    bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.

    henüz bilmeyenler varsa yazayım.
    bir insana terbiyesiz demek onun onur, şeref ve saygınlığına saldırıdır.
    bir insana kalitesiz demek onun onur, şeref ve saygınlığına saldırıdır.
    bir insana terbiye yoksunu demek onun onur, şeref ve saygınlığına saldırıdır.

    cümlelerimin arasından kimi ifadeleri cımbızla seçerek demogoji yapılması bu gerçeği değiştirmeyecektir. ancak kötü niyetinizi ortaya çıkaracaktır.

    bir örnek vermek gerekirse ilgili sayfanın sonundaki kararı okuyabilirsiniz.
    http://www.fibhaber.com/...islemler-h36527.html
    terbiyesiz ifadesinin suç sayıldığı bir olay. https://www.haberturk.com/...esiz-hakaret-sayildi
    bir de uzun bir yargıtay ceza genel kurulu kararı var isteyen okuyabilir. 26.06.2012 tarihli 2012/ 419 e - 2012/ 247 k sayılı karar. http://www.savasbaytok.av.tr/index.asp?sayfa=4568

    galatasaray sözlüğün kuralları var. kendinize küfür edildiği iddiası bu kuralları çiğneme hakkını size vermeyecektir. dahası biz sözlükte ne görüyorsak onu değerlendiririz. özel mesajlaşmanızda ne konuştuğunuzu bilemeyiz, içeriğine dair söyledikleriniz ise sadece sizin iddianızdır. doğruluğunu denetleyebilme şansımız yok. bu arada yeri gelmişken söyleyeyim özel mesajlaşmaları açıklamak da ayrı bir suç.

    son olarak şunu eklemeliyim. galatasaray sözlüğün amacı galatasaraylıların birbirini tahkir edici entryler girdiği bir ortam yaratmak değil. bir sözlük yazarına, tahkir edici ifadeler kullanarak saldırdığınızda, sebebi ne olursa olsun o entry; hiç bir kurala aykırı olmasa bile "diğer" başlığı adı altında tanımlanmış, kullanması takdir yetkimize bağlı sebeple silinecektir. zira herkesin uymakla yükümlü olduğu bir sözlük adabı var. geneli ilgilendiren bu davranış tarzını bizi ilgilendirmeyen özel mesajlaşmalarınız nedeniyle yok sayamazsınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın