• 331
    öncelikle 1 puan için muslera ve ozan'a teşekkür ediyorum. gönül isterdi ki onlar için maçı alabilseydik ama olmadı.

    bunun dışında ben çizildiği kadar kötü bir tablo olduğunu düşünmüyorum. bizim taraftarda kronik bir hastalık durumuna geldi zaten bu takımı yendiği zaman göklere çıkarıp galibiyet alamadığı zaman yerin dibine sokmak. yorumları okuduğumda hiç bir avrupa kupası maçında bu kadar ezildiğimizi hatırlamıyorum diyen de var, utanç gecesi yaşandı diyen de.

    ki benim aklımdan çıkmayan bir çok yenilgi var. mesela ruhfeldt'li rosenborg'a deplasmanda 3-0 yenildiğimiz maç, mesela ahmed barusso'lu orta sahamızla uefa'da leverkusen'den deplasmandan 5 yememiz, mesela 3-1 yenildiğimiz brugge deplasmanı, mesela son 16 turu'nda drogbalı kadromuzla gram top oynamadan yenildiğimiz chelsea deplasmanı, mesela uefa üst turu'nda 3-0'lık villarreal deplasmanı diye uzar gider bu liste. takımın ezildiği, hiçbir varlık gösteremediği maçları sayacaksak bunları sayarız ama schalke maçını değil.

    kaldı ki umut'un golüyle 3-2 kazandığımız schalke deplasmanında da ikinci yarının tamamında ezilmiştik biz. o gün de muslera harikalar yaratmıştı ama son dakika golüyle kazandık diye mi hafızalardan silindi draxler'ın yaptıkları, muslera'nın yarattığı mucizeler veya kalemizin ablukaya alınışı? o maçın ikinci yarısıyla 24 ekim 2018'deki maçın ikinci yarısı kıyaslanamaz bile.
    (bkz: 12 mart 2013 schalke 04 galatasaray maçı)

    bu maçta 2. yarıda schalke'ye birçok pozisyon vermiş olabiliriz ama bu ilk yarıda istekli ve top yapmaya çalışan, öz güvenli bir görüntü verdiğimiz gerçeğini değiştirmiyor. koca ilk yarı boyunca schalke'nin tek yaptığı şey savunma arkasına toplar atıp pozisyon aramaktı. haklarını vermek gerek ki attıkları her top tehlike yarattı.

    o yüzden her puan kaybı sonrası derin tahliller ve anlamlar çıkarmaya lüzum görmüyorum ben. gol aradığımız bir maçta oyuna muğdat, selçuk ve ömer bayram giriyorsa yapacak çok fazla şey olmayabiliyor. fatih hoca'nın kendisini toplaması gerektiğini söylerken, taktik stratejisinin çöktüğünü söylerken, dün harikalar yaratan ve alınan 1 puanın mimarlarından olan ozan kabak'ın kendisinin eseri olduğunu hatırda tutmakta da fayda var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın