• 20143
    6 ekim 2018 antalyaspor galatasaray maçında gerçek mevkisi dos olan ryan donk' un, 28 eylül 2018 galatasaray erzurumspor maçında stoperi maicon' un golleri atarak üçer puan getirdiği takımdır.

    bu durumları incelediğimizde hem olumlu hem de olumsuz olarak değerlendirebileceğimiz iki maç kazanmıştır. kazanılan üçer puana ve rakiplerin takıldığı haftalarda stoper ve defansif orta sahan ile attığı goller ile maçları kazanmak işin pozitif kısmıdır.

    her iki maçta da bariz bir şekilde gözüken ise takımımız gömülen takımlara karşı pozisyon bulmada oldukça zorlanıyor. aynı durum diğer maçlarda da devam edecek gibi duruyor. rakipler ne zaman açılmaya başlıyor o zaman bizimde bulduğumuz pozisyon sayısı artıyor. 2018 - 2019 sezonun ilk yarısına kadar bu durum devam edecek gibi duruyor. bu da yaşadığımız negatif durum ve bunu çözemezsek hocanın "şapkadan dinozor" çıkarmasını beklemekten başka çaremiz kalmayacak.

    çözüm için ise alternatifleri düşünmeye başlamak, galibiyet sarhoşluğundan kurtulmak şu an için yapmamız gereken şeydir. eğer kanatlarda onyekuru ve rodrigues ile devam edeceksek bence rodrigues sağda onyekuru solda ile devam etmek ve oyunculardan çizgiye kadar inmelerini isteyip, alanları genişletmek ilk kurtuluş yolu olarak gözüküyor. öbür türlü ters ayaklı mevkilerde oynayınca her ikiside içe doğru kat ediyor ve tüm oyuncular ortaya birikmek durumunda kalıyor ve rakibi hataya sürükleyemiyoruz.

    ikinci alternatif ise hücum kanatlarından birini koşucu seçip diğerini ise pas oyununa daha yatkın bir kişi ile devam ettirebiliriz. fatih hocanın emre akbaba' ya sağ kanatta şans vermesi sanırım bu yüzdendi ancak o da şanssız bir şekilde sakatlandı ve uzun süre aramızda olmayacak. bu durumda yapılabilecek iki şey var. sağ tarafta mariano - linnes ikilisine şans vermek olabilir. ancak bu durum fatih hocanın oyun mentalitesine ters olacağı için yapacağını sanmıyorum. diğer alternatif ise "oynamaya niyeti" varsa sağ önde feghouli' yi denemek geçici bir çözüm olarak durabilir. feghouli pas oyununa yardımında, bekine alan açmada ve savunmaya yardım konusunda başarılı bulduğum bir futbolcudur.

    kanatlar ile desteklemek bu konuyu tam olarak çözemeyebilir. orta sahadan ndiaye ve belhanda ceza sahasına koşular yapmadıkça bu kısırlığı yaşamayı devam ederiz gibi duruyor. eğer ikisi ceza sahasına girmeye başlar ve savunmada ozan - serdar ikilisi ile devam edersek. boş bırakılan alanları ozan ve serdar' ı öne çıkararak ve çabukluklarını kullanarak ve fernando' nun doğru pozisyon alma kabiliyetiyle yaşayabileceğimiz tehlikeleri savuşturabiliriz.

    birde oyuncularımızın geneli özelinde kanat, orta saha ve santrafor bölgesi itibarıyla net bir vuruşu olan oyuncu sayımız çok az. yakaladığımız pozisyonları gole çevirmede sorun yaşıyoruz. yaşadığımız kısırlığın bir sebebi de ne yazık ki budur.

    bu seneki şampiyonluk çok önemli, umarım mayıs ayında mutlu olan taraf biz oluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın