• 466
    dünyanın en kaliteli basketbol ligi. her oyuncu tutunamıyor malum. avrupada fırtınalar estiren, nba dışı liglerde dünyada adından çokca söz ettiren fakat nba de tutunamayan bir çok yıldız adayı mevcut.

    1-sarunas jasikevicius:

    138 nba maçı, 6.8 maç başına sayı ortalaması, %39.7 şut yüzdesi

    abd milli takımı karşısında muhteşem bir performans ortaya koydu ve warriors ile pacers’ın oyun kuruculuğu görevini başarısızlıkla tamamlamasının öncesinde ve sonrasında euroleague’i domine etti. gelecekte nba’de parlamak için bir şansı daha olabilir… tabii koç olarak.

    2-sasha djordjevic:

    8 nba maçı, 3.1 maç başına sayı ortalaması, 0.6 maç başına asist

    fiba basketbolunun gördüğü en acımasız rakiplerden biri. sırp oyun kurucu iki kez avrupa’da yılın basketbolcusu ödülünü aldıktan sonra portland’a katıldı. üç ay sonra ise koç pj carlesimo’nun koçluk stili karşısında hüsrana uğrayarak serbest bırakıldı.

    3-zarko paspalj:

    28 nba maçı, 2.6 maç başına sayı ortalaması, %34.2 şut yüzdesi

    oldukça yetenekli sırp forvet, diğer birçok uluslararası oyuncunun yıldızının parladığı san antonio’da başarısız oldu. yaşam tarzı nba’de başarı yakalamaya uygun değildi.

    4-fernando martin:

    24 nba maçı, 0.9 maç başına sayı ortalaması, %29.0 şut yüzdesi

    elindeki fırsatlardan yararlanamayan nba öncüsü ispanyol, sırtı dönük oyunda başarılı ancak üç çizgisinin gerisinde başarısız bir oyuncuydu. toplam 146 dakika oynamış olsa da portland trail blazers’daki istatistikleri alenen berbattı.

    5-antoine rigadeau:

    11 nba maçı, 1.5 maç başına sayı ortalaması, %22.9 şut yüzdesi

    fransız oyun kurucu, manu ginobili ve marko jaric ile birlikte avrupa’nın güçlü ekiplerinden virtus bologna’da geçirdiği olağanüstü sezonların ardından dallas mavericks’in yolunu tuttu. fakat gençlik dönemi geride kalmıştı. o sırada, 1949 yılından beri ligde oynamış en yaşlı çaylaktı.

    6-ibrahim kutluay:

    5 nba maçı, 0 maç başına sayı ortalaması, 0.2 ribaund

    bir zamanlar euroleague’in en skorer isimlerinden biriyken, kısa nba macerasında tek bir sayı bile atamadı. üçlükleriyle nam salmış türk oyuncu garip bir transferdi ve onun pozisyonunda ray allen’ın olduğu sonic adlı takımda çok az oynadı.

    7-mirsad türkcan:

    17 nba maçı, 1.9 maç başına sayı ortalaması, %36.8 şut yüzdesi

    rockets’ın ilk tur seçimi olsa da 1998-1999 lokavtı sırasında türkiye’de kalmayı tercih etti. bir sonraki sezonda iki kez takas edildi ve en sonunda knicks tarafından serbest bırakıldı. nba’de yaşadığı sorunlara rağmen avrupa’da düzenli olarak harika skor ve rebound istatistiklerine ulaştığı uzun bir kariyer geçirdi.

    8-arvydas macijauskas:

    19 nba maçı, 2.3 maç başına sayı ortalaması, %25.0 üçlük yüzdesi

    hornets’taki ilk zamanlarında byron scott’la uyuşmazlık yaşadı ve ilerleyen zamanlarda da yıldızları barışmadı. 2000’li yılların başında en etkili avrupa’lı skorerlerden biri olan oyuncu, geçirdiği tek nba sezonunun ardından yaşadığı sakatlıklar nedeniyle kariyerini sona erdirdi.

    9-viktor khryapa:

    143 nba maçı, 4.5 maç başına sayı ortalaması, 3.4 maç başına rebound ortalaması

    ilk turda seçilmesinin ardından nba’de pek bir şey yapamayan avrupa’lı defansif başbelası. nate mcmillan’ın koçluğunda etkili bir performans gösteremeyen uluslararası birkaç oyuncudan biri. euroleague’de uzun ve başarılı bir kariyer geçirdi.

    10-vassilis spanoulis:

    31 nba maçı, 2.7 maç başına sayı ortalaması, %31.9 şut yüzdesi

    görünen o ki jeff van gundy, houston’da beraber geçirdikleri zaman süresince spanoulis’in hayranı değildi ve nba’e alışma mücadelesi için sabır göstermiyordu. yunanistan’a dönüp avrupa basketbolu tarihinin en kilit oyuncularından oldu.

    11-yi jianlian:

    272 nba maçı, 7.9 maç başına sayı ortalaması, %40.4 şut yüzdesi

    yao ming’in emekliliğinden sonraki en büyük çinli yıldız, nba’de gerçek bir rotasyon oyuncusu olmak için gerekli tüm becerilere sahipti fakat tutunamadı. çoğu kişinin aklındaki soru: “onda eksik olan şey mücadele ateşi mi?” oldu. eğer öyleyse, bu ateşi çin basketbol ligi’nde (cba) tutuşturdu ve dört şampiyonluk ile art arda dört mvp ödülü kazandı.

    12-stojko vrankovic:

    170 nba maçı, 2.8 maç başına sayı ortalaması, 3.0 maç başına rebound ortalaması

    yugoslavya milli takımı’nda toni kukoc ve dino radja ile oynarken düşmana korku salan oyuncunun, celtics, clippers ve wolves’ta bu kadar dehşet verici bir varlığının olmadığını söyleyebiliriz.

    13-jose ortiz:

    64 nba maçı, 2.9 maç başına sayı ortalaması, 1.1 maç başına rebound ortalaması

    bank shot’ın ustası “piculin”, utah’ta karl malone’un yedeği olarak iki başarısız nba sezonu geçirdi. 2004 olimpiyatları’nda porto riko milli takımı ile son çıktığı maçta abd milli takımı’nı yenerek öcünü aldı.

    14-nando de colo:

    119 nba maçı, 3.8 maç başına sayı ortalaması, 1.7 maç başına asist ortalaması

    ilk nba tecrübesinde pek başarılı olamadı fakat yine de bir noktada onu geri getirmek isteyenler var. raptors hala daimi euroleague mvp adayının haklarını sınırlı serbest olarak elinde tutuyor.

    15-jan vesely:

    162 nba maçı, 3.6 maç başına sayı ortalaması, 3.5 maç başına rebound ortalaması

    wizards ve nuggets’ta oynarken öz güvenini gözle görülür bir şekilde kaybetmişti ancak türkiye’de kendine gelip euroleague’in muhtemelen en iyi pivotu oldu. gelecekte nba’de bir şansı daha olabilir.

    16-andrew gaze:

    26 nba maçı, 1.1 maç başına sayı ortalaması, %38.1 şut yüzdesi

    gelmiş geçmiş en iyi avustralyalı oyuncu olarak nitelendirilen gaze, washington ve san antonio olmak üzere iki nba macerasında da neredeyse görülmezdi. playoff’larda oynamamasına rağmen yine de 1999’da spurs ile şampiyonluk yüzüğünün sahibi oldu.

    17-igor rakocevic:

    42 nba maçı, 1.9 maç başına sayı ortalaması, %37.9 şut yüzdesi

    önceliği pas atmaktansa şut atmak olan oyun kurucu timberwolves ile nba’de bekleneni veremedi. kendisi nihayetinde euroleague’de on yıl boyunca skor olup yağacaktı

    via:do deka

    nba çok farklı bir ortam, ambiyansı farklı, oyun tarzı, oyun görüşü, temposu her şeyi en üst seviyede. işin şov boyutu, görselliği ise izlemesi keyifli hale getiren başlıca nedenlerden biri.

    gerek cedi gerekse furkan umarım ilerleyen yıllarda bu listede yer almaz ve bizleri gururlandırmaya devam eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın