resim
Papa Alioune Ndiaye
Takım:Pendikspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:33
Boy:1.80
Uyruk:Senegal
  • 2380
    futbol oynamak isteyen takımlar teknik orta sahaları eskiye nazaran çok çok daha fazla kullanıyorlar. günümüz futbolunda büyük takımlarda 10 numaralar 8, 8 numaralar 6, 6 numaralar 4 numara oynuyor. premier league de
    city: fernandinho, debruyne ve silvayla oynuyorlar ( bir 8 iki 10 numara özellikli oyuncuyla)
    liverpool: milner keita ve wijnaldum ile oynuyor( iki 8 bir tane 10 numarayla ki 8 numaralar dünya kadar gol asist yapan oyuncular)
    chelsea: jorginho kante ve barkley(kovacic) le oynuyor. jorginho italyanın pirlodan sonra en teknik orta sahası olabilir. kante yeni rolünde gol atıyor asist yapıyor. kovacic ve barkley de zaten teknik 10 numara özellikli oyuncular
    madrid: kross modric casemiro ile oynuyor. casemiro 8 numaraydı bir zamanlar. diğer ikisi 10 numara olarak senelerce oynadı. kross bayern de modric madridde 8 oynamaya adapte oldu.
    bayern thiago muller ve martinez le oynuyor ki büyük takımlar arasında martinez dışında 6 numara yok. diğer ikisi malum zaten.
    barcelona dan falan bahsetmiyorum zaten.

    şimdi gelelim konuya: fernando nun forması garanti. emre de oynar. peki 3. forma için uygun isim ndiaye mi? fernando nun tekniği vasat. emreninki iyi. aslında emre galatasaray kalitesinde bir 8 numara olacak tekniğe sahip 10 değil. fernando da galatasaray seviyesinin üstünde ama klasik bir 6 numara. şimdi üçüncü oyuncu silva tarzı kovacic tarzı teknik, duran top kullanan, dar alanda dribbling yapan, oyun kuran, oyun zekası yüksek bir oyuncu lazım. en azından bunların bir kısmını yapabilen bir oyuncu lazım. mesela marchisio bunların çoğunu üst düzeyde yapabilir.

    ama sorun şu ki n diaye yukarıdaki şeylerin hiçbirini yapamıyor. stoke da bile( bile diyorum çünkü plnin zayıf takımıydı) genelde 6 numara oynatıldı zaten. ndiaye büyük takım oyuncusu kesinlikle değil. hücum oynayan takımın 6 numarası bile olamaz bana kalırsa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın