• 342
    özellikle ekşi sözlükte ve sosyal medyada uygulaması yanlış anlaşılan sistem.

    12 ağustos 2018 göztepe yeni malatyaspor maçında ki yorumları okuyunca bundan çok daha iyi emin oldum. malatyaspor'un attığı ilk golde yan hakem ofsayt bayrağı kaldırmış ancak var hakemleri pozisyonun ofsayt olmadığını söyleyerek golü verdirtmişti. pozisyon tekrarında göztepe'li defans oyuncusunun topuğunun malatyaspor'lu mina'nın arkasında olduğu görülüyor.

    fakat eleştiriler hakemin ofsayt bayrağından sonra pozisyonu hiç izlemeyerek var hakemlerinin kararıyla golü vermesi. sanırım uygulamanın yanlış değerlendirildiği kısım burası. ofsayt pozisyonları yoruma açık pozisyonlar değildir. kırmızı kart ve penaltı gibi pozisyonlarda hakem var hakemlerinin görüşü yerine pozisyonu kendi yorumladığı biçimde değerlendirip karar verebilir ama ofsayt pozisyonlarında bir yorum yapılamaz. pozisyon ya ofsayttır ya değildir hakemin bunu izlemesine gerek yok. var hakemleri yavaşlatılmış gösterimde pozisyonun ofsayt olmadığını tespit etmişler ise hakemin gidip kenardan izleyerek hayır bu ofsayt demesi mümkün değil. bu tepkilerin hatalı olduğunu düşünüyorum.

    daha evvelde yazmıştım burada, bu sistemin hızlı işlemesi sağlanırsa faydalı olacaktır. fakat bu sistemin handikaplarından bir tanesi hakemlerin tembelleşerek pozisyonlarda sorumluluk almamaya başlaması ve her kararı var'a sorması olacak gibi duruyor. var hakemlerin işini yardımcı olmalı, onların işini yapmamalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın