• 1550
    bu yaz yapacağımız işler ile değişip değişmeyeceğine doğrudan etki edeceğimiz anlamsız, çağdışı uygulama.

    hatırlarsınız geçen sene ilk 2-3 hafta lig öyle şahane böyle şahane idi. sonra baktılar ki gs yenilmiyor, yok televizyona çıkıp “sahada türk görmüyorum ifindim” yok “yerli oyuncular erken emekliliğe zorlanıyor ifindim”. sanki taşla ödeme yapıyor takımlar heriflere.

    ne hikmetse, gs ligi domine ederken hemen her gün 7-8 farklı alandan (spor siyaset sanat vb.) çıkıp hakkında atıp tuttuğu yabancı sınırı, tudor’un haklı gidişine zemin hazırlayan süreçte unutuldu, ligin sonuna kadar kimse çıkıp yabancı sınırı gibi bir laf etmedi.

    olay yerli topçulara kalırsa ligin en kötü 4-5 takımından biri olmamız sebebiyle dile getirilen bu sınır, bu sene doğru düzgün 3-4 türk topçu alınırsa en kötü şartlarda olduğu gibi kalır.

    misal veriyorum, amc rotasyonuna, en az belhanda kadar oynayacakemre akbaba, nagatomo’nun arkasına rotasyona emre taşdemir, olası bir feghouli gönderilmesi halinde, dünyada kendisinden verim alabilecek tek teknik direktörün fatih terim olduğu emre mor, veya yine belhanda gönderilirse hem amc hem kanat oynayabilecek yunus mallı, 8 numara rotasyonuna nuri şahin gibi adamlar alıp,

    muslera (türk yedek), mariano (linnes) maicon (yabancı stoper), serdar (ahmet yokluktan), nagatomo (taşdemir), fernando (donk), nuri (selçuk), rodrigues (muğdat), akbaba (mallı), emre mor (sinan), gomis (yabancı yedek forvet) gibi bir 22’ yerli 3. kaleci, iki altyapı ile 25 kişilik kadro kur; bir allahın kulu çıkıp da “yeaa yabancı sınırı hede hödö” derse sözlüğe yazmayı bırakırım.

    emre taşdemir ve emre akbaba özellikle takas yolu ile alınabilecek adamlar bence. ikisi de ciddi rotasyon katkısı sağlar. nuri, aradığımız oyun görüşü olan orta saha. burada transferi şahsen zor olan tek adam emre mor, zira celta satmak istemez ama bu sezon devre arasına kadar “hırt” kişiliği nedeniyle yine kadro dışı kalacağından dvre arası takas makas alınabilir. feghouli ile kafa kafaya takası bile kabul edebilir celta; bilemiyorum.

    bu kapsamda, elimizi kolumuzu ve hepsinden önemlisi vizyonumuzu bağlayacak bir sınır gelmemesi için yerli kalitemizin yükselmesi lazım ki bir daha bu başlığı sövmek için hortlatmayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın