• 262
    2018 dünya kupasında 48 maçta 14 kritik müdahalede bulunmuş uygulama. bu yönden çok fazla oyunu durdurur endişesine katılmıyorum. çünkü bir maçta en fazla 2-3 hakemlik pozisyon maçın kaderine etki ediyor. bunlarda da hakemler çoğunlukla doğru karar veriyor. yanlış kararların ise bir daha incelenmesi derdi adalet olan hiç kimsenin zoruna gitmemeli. çünkü çok az hata payıyla daha doğruya ve adalete ulaşma imkanını bulabiliyoruz. bunun dışında maçlarda video hakem baş hakemin doğru kararlarını teyit etti, kafasındaki soru işaretlerini giderdi. yani video hakemin 14 kritik müdahalede bulunması başka hiçbir müdahalede bulunmadığı anlamına gelmez. diğer müdahalelerinde çoğunlukla hakemlerin kararını teyit etti.

    bazı kişilerin talep ettiği takımlara video için itiraz hakkı verilmesini kesinlikle yanlış bulduğumu söyleyeyim. böyle bir imkan verilirse bütün takımlar yerinde olsun ya da olmasın bu hakkını kullanacaktır. bu oyuncular ve teknik direktörler tarafından istismar edilecektir. her maçta 1 kez var sistemine başvurulması olağandır. ama takımlara bunu tanırsanız her maçta 4-5 defa bu olur. işin bokunu çıkarırlar.

    ayrıca var olmasaydı ikinci turdaki eşleşmelerin ikisi hariç altısı değişecekti. elenecek takımlar belki değişecekti. yani çok takımın hakkı yenilecekti. bu yönden var sistemi futbol için devrimdir. beni futboldan soğutan en başlıca şey yanlış hakem kararlarıdır. bunun çok az hata payıyla engellenecek olması futbolun geleceği adına inanılmaz güzel bir şey.
App Store'dan indirin Google Play'den alın