• 143
    şu anda kadromuzda; muslera, mariano, linnes, maicon, fernando, belhanda, feghouli, rodrigues ve gomis olmak üzere, geçen sene de forma giyen 9 yabancı bulunuyor. bunlara ek olarak; cavanda ve carole'ün kiralıktan dönmesiyle bu sayı 11'e çıkıyor. donk, carrasso ve latovlevici sözleşmeleri bittiği için, denayer ve nagatomo ise kiralık oldukları için şu an takımda görünmüyorlar.

    28 kişilik kadromuzda; 14 yabancı ve 14 yerli oyuncu bulundurabiliyoruz. 21 kişilik maç kadrosunda ise en fazla 12 yabancı bulundurabiliyoruz. işte, asıl kritik nokta burası. eğer 14 yabancı hakkımızın tamamını kullanırsak; kenarda kalacak 2 oyuncu kimler olacak, hangi bölgelerdeki oyucular olacak veya bu seçimleri maç maç mı değerlendireceğiz?

    geçen sezon, kaç maçta bu hakkımızın tamamını kullandığımızı ve kimlerin sıklıkla kenarda kaldığını çıkarmaya çalıştım.*

    igor tudor: takımın başında olduğu 16 maçın 9'unda, 12 yabancının tümünü maç kadrosuna dahil etmiş. sakatlıklar ve cezalar haricinde, en fazla kenarda bıraktığı isimler; donk, carasso ve latovlevici.

    fatih terim: 18 maçın 13'ünde, bu hakkın tamamını kullanmış. sakatlıklar ve cezalar haricinde, kenarda en fazla bıraktığı isimler; latovlevici ve carrasso.

    bu tabloya baktığımızda, gerek tudor gerekse terim döneminde kenarda kalan oyuncuların gayet olağan olduğu görülüyor.

    gelecek sezon 21 kişilik maç kadrosunda; muslera, mariano, linnes, maicon, yabancı stoper*, yabancı sol bek*, fernando, belhanda, feghouli, rodrigues ve gomis kesinlikle olacaktır ve toplamda 11 kişi ediyor. geriye kalan 3 yabancının 2'si kenarda kalacak. sözleşme yenilendiği takdirde birisinin donk olacağını ve eğer takımdan gönderilmezse ikinci ismin carole olacağını düşünüyorum. takıma geri dönen cavanda ise en kötü ihtimalle 1 sene daha standard liege'e kiralanacaktır. yani şu an sol bek ve stopere yabancı bir oyuncunun transferi muhtemel görünüyor. o yüzden maç kadrosundaki 12. yabancı olarak; hangi bölgeye transfer yapacağımız kritik. ya merkez orta sahaya çift yönlü oynayabilecek bir oyuncu ya da gomis'e alternatif bir isim olacaktır.

    14 yabancı+14 yerli kuralının bir diğer tarafı ise 28 kişilik kadromuzda en az 14 yerli bulundurmak zorunda olmamız. bu sayı 21 kişilik maç kadrosunda ise 9 oluyor. yani her maçta, kenarda en az 9 tane kaliteli yerli oyuncu bulundurmak zorundayız. bu 9 isimden*, bu sezon da olması beklenen serdar, ahmet, selçuk, tolga, sinan ve eren'i çıkarırsak; geriye 4 kişi kalıyor. o yüzden kale, sol bek, orta saha ve sol kanada mutlaka yerli transfer yapmamız lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın