• 132
    önemli bir transfer sezonu. muhtemel bütçe sınırlaması (salary cap) + ne satarsan o kadar al cezası gelecek.

    beleş oyunculara sulanmak da önemli ama bunun da bütçe sınırlaması içerisinde kalması çok önemli.

    bu kapsamda kalması gerekenler ve sebepleri:

    kale:

    muslera: ebediyete kadar kalmalı.

    sağ bek:

    -mariano: cl seviyesinde.

    -linnes: yaşı, maaşı ve kalitesi ile ideal bir yedek. 1-5 zorluk seviyesi arasında 3.8’e kadar sırıtmaz sonrası günlük performansa bağlı.

    stoper:

    -maicon: hava hakimiyeti olan uzun ve ayağı düzgün stoper. fatih hoca ile kamp geçirdikten sonra fark yaratacağını düşünmekle birlikte, bunun 1 tık iyisi ve genci laporte, stones 50-60 m, koulibaly için istenen bonservis 110m euro civarındayken daha iyisini alabileceğimizi düşünmüyorum.

    -serdar: büyük oynadı; büyük oynuyor ve türk.

    sol bek:

    -carole: doğru bir teklif gelirse satılabilir ama yaşı maaşı düşünüldüğünde, senede 7-10 maç arası sıkıntısız verim alınabilir.

    orta saha

    - fernando: patron.

    - donk: sadece clde oynamayacağımız, lig kupa derken ortalama 50 maç yapacağımız sezonda 1.5 m euro gibi takım standardına uygun bir yedek olduğu gibi, iyi olduğunda ligde maç kazandırabilecek potansiyeli var. ft verim alıyor, hem fernando’yu yedeklemesi açısından hem de lig ve cl rotasyonunda gereken hallerde sertlik ve sıkı savunma açısından kalmalı.

    kanatlar:

    - feghouli: ben yazın kamp sonrası ft gazı ile 18-19 sezonundaki en büyük kazancımız olacağına inanıyorum. defaatle söylediğim gibi geç adapte olan bir adam ama olacaktır. kendisini satsak yerine aynı paraya adam alamayız. üstelik avrupa tecrübesi de var.

    - sinan gümüş: makul bir sözleşme ile kalıp ft kampı yemesi halinde özlediğimiz ve istediğimiz sinan olabilir diye düşünüyorum.

    forvet:

    - gomis: cl muamma ama ligde 29 gol atmış, pres gücü olsun, hava topu hakimiyeti olsun (kafa golü değil top indirme) farklı taktiklerde işe yarayacak adamı göndermenin anlamı yok.

    gidecekler ve gönderilebilecekler:

    - garry rodrigues: clde oynarsak satabileceğimizi düşünmüyorum zira iyi işler yapmış olsa da bilinçli olarak yapmadığını düşünüyorum. mental özellikleri zayıf, 15 gibi rakamlar ortada dönüyor bu rakama alıcısı varsa hemen gönderilip, yerine 5 m euro serbest kalma maddesi olan (sözlükten gelen bilgi) trezeguet alınabilir; inanın muazzam bir fark olmaz.

    younes belhanda: ben sevmiyorum, 10 desen değil, 8 desen 8 gibi oynamıyor ne olduğu belli değil. yüksek seviye maç ciddiyeti 0. araplara 10’a iteleme imkanı zorlanmalı; 8 verirlerse öpüp başa koyulmalı.

    tarık çamdal: kampa alınmadığı gibi, buna diğer oyuncuların yağmurlu havalarda dahil arabalarının yıkatılması, antrenmanda kaçan topların toplatılması ve sair mobbing ile gönderilmesi lazım. sözleşmesinin son senesinde zaten belki gider.

    eray işcan: altyapıdan gelecek herhangi bir kaleci kendisi kadar oynayabileceğinden ft hocamın konuşarak kendisini bir takıma gitmeye ikna etmesi; kulübün bonservis konusunda kolaylık yapması şart.

    ahmet çalık: detaya girmeye bile gerek görmüyorum.

    yasin: sözleşmesi bitti, uzatılmasın.

    latovlevici: ittirsin gitsin.

    carrasso: yabancı nanesi olmasa kalmasında beis görmediğim adam ancak mevcut durumda biten sözleşmesi uzatılmamalı.

    tolga ciğerci: gitmesini can-ı gönülden dilediğim kazma. tudor paralı bir takıma giderse alabilir, onun dışında takasta kullanılabilir aşağıda açıklayacağım şekilde.

    selçuk: artık gitmesi gerekiyor. çoktandır gitmesi gerekiyordu ancak artık sözleşmesinin son senesinde olduğundan gitme ihtimali doğdu. eğer aldığı paranın yarısına ok der ve takımda yedek olduğunu kabullenebilirse bir sene daha sözleşmesi uzatılabilir; ancak bunun için ön koşul yukarıda değindiğim gibi maaşının yarıya inmesi ve kadrodaki yerini iyice anladığından emin olunması.

    eren derdiyok: pivot forvet sevdiğim forvet ama eren uzun olması dışında hiçbir pivot özelliği (güç, sağlamlık) taşımıyor. aldığı maaş fazla.

    koray günter: ümitliydim ancak olmadı.

    gönülden geçen transferler:

    emre taşdemir: yabancı nanesi yüzünden yedek sol bek olarak, max 700k euro bir maaş ile alınabilir. kendisi için tolga carole takası gündeme gelebilir; şöyle ki maaşlarını biz veririz böylece 24 aylık süreçte 4-5 m euroya iş kapanmış olur. bursa ve samet kabul eder mi bilinmez elbette. sol bek ve sol açığı rotasyonda yedekleyebilecek, serdar kadar gelişim gösterirse olacak transferdir, sonuçta marcelo aramıyoruz.

    yuto nagatomo: elzem oğlu elzem, 0 riskli transfer, oyunu ile kazandırdığı puanlar ile parasını çıkaracağını bildiğimiz isim.

    jason denayer (kira):serbest piyasadan iyi bir isim bulunamazsa ligi takımı tanıdığı ve fanatizmi yüzünden stoper rotasyonu için kiralanabilir.

    emre mor (kira): bugün sporxte çıkan habere göre emre + 5 m ver rodriyi al demişiz celtaya. disiplinsiz olması ve tek adam edebilecek adamın ft olması nedeniyle bu şartlarda ok olduğum, eğer celta bu teklifi kabul etmezse kiralık olarak alınmasını istediğim adam.

    trezeguet: rodri ile gömlek farkı olduğunu düşünmüyorum; 15’e rodri satılır 5’e kendisi alınırsa hem ciddi bir kalite farkı oluşmaz hem de kullanmak üzere bir 10m euromuz olur.

    nuri şahin: ezelden beri istediğim 8 numara.

    efecan: gs altyapısından olması ve sözleşmesinin sona ermiş olması nedeniyle alınabileceğini düşündüğüm, max 600-700 bandında bir para verilirse kendi parasını çıkarabileceğine inandığım adam. cl için bir beklentim yok ama ligde iş yapar ve üç günde bir maç temposunda sadece ligde iş yapabilecek adamlar da önemlidir.

    okay yokuşlu: türk türk gidiyoruz ki türk sayımız artsın, bu sene ilk 7 haftada hemen her gün konuşulan “yabancı sınırı gelir mi?” tartışması en iyi genç türkler de bizde olduğundan rafa kalksın. trabzon ne ister bilemiyorum.

    ander herrera: fantezi adamım. belhanda yerine bu, selçuk yerine okay, fernando okay herrera üçlüsü. mou ile iyi ilişkileri olan hocam yoklayabilir belki kiralık.

    yedek forvet: bu nokta hocamın kafasındaki oyun planı ile doğrudan bağlantılı olduğundan yorum yapmayacağım. şahsi tercihim llorente gibi bir pivot olur ama hocam hızlı topçuları sever.
App Store'dan indirin Google Play'den alın