• 155
    https://twitter.com/...s/994995697555591168

    bu pozisyonda 70-80 saniye içerisinde karar değiştirilmiş, pozisyon özelinde mucize bence. çünkü daha türkiye'de ilk kullanıldığı maç. hakemler alışık değil, oyuncular alışık değil, teknik destek kusursuz değil.

    yurtdışındaki uygulamalarında 2-3 dakikaya kadar uzayabiliyordu ben de bu yüzden bizdeki ilk uygulamasının uzun süre alacağına ve tepki göreceğine emindim, fakat süre o kadar abartı olmamış.

    zaten o pozisyona oyuncuların itirazları kalecinin hareketleri vs vs derken 20-30 saniye harcanıyor. bir hakemin kenara gelip videoyu izlemesi de doğal olarak 30-40 saniye alır. bunun daha azı, anlık karar zaten mümkün değil, onun için hakeme bi vr gözlük falan lazım.

    ayrıca sadece kırmızı kart ve penaltı pozisyonları izlendiğinden oyun içerisinde o kadar durmaya sebep olmaz, kullanılmadığı maç bile olabilir. (ofsaytlar senkron, ana hakemin izlemesine gerek yok)

    zamanla oyuncular hakemin etrafını çevirip itirazı bırakırsa, hakemler bu konuda muhtemelen bugün olduğu gibi kısa bi brifing değil de sezon öncesi eğitimden geçerse sistem zamanla daha da hızlanacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın