• 154
    klasik taraftar zihniyetine kurban gitme yolunda ilerleyen yönetimdir.
    bu konuda kendileri de duruma oldukça yardımcı oluyorlar maalesef. daha seçildikleri ilk günde övülmeye başladıklarında "daha görev yapmadan yeni yönetimi övmek onlara yapılacak en büyük haksızlıktır" demiştim.

    https://twitter.com/...302294162694144?s=21

    şimdi bu haber benim açımdan tamamen tribüne oynamaktır. kısaca "bak benden önce yaptılar ben yapmıcam" diyorsunuz. tamam güzel saygı duyuyorum ama o zaman sormak isterim bunu nasıl yapacaksınız?. bunu söylemek kendi durumumuzu görmezden gelmektir. dün sneijder, drogba gibi isimler bu takıma nasıl geldi? bugün takımda oynayan mariano, gomis, fernando gibi isimlerin neden galatasaray'ı tercih etti?. almak istediğin asamoah gibi futbolculara bu şartları ön koşul olarak mı sunacaksınız?. sözleşmesi devam eden futbolculardan da aynı şartları kabul etmesini mi isteyeceksiniz?. "kabul etmeyeni almayacağız alt yapıya ve genç futbolculara yöneleceğiz" derseniz yine saygı duyarım. peki alt yapı ve genç futbolcular ile yarışa girdiğiniz zaman, bugün bu habere alkış tutanlar takımın arkasında duracak mı?

    sorun bu şartlar veya mukaveleler değil. uefa bile ffp ile ilgili seni incelediğinde bilançolarına, gelirlerine, giderlerine bakıp maaş skalanın nerede olması gerektiğini belirlemiş. sen tabiki abartmadan bu skalanın biraz da altında tutarak yoluna devam edebilirsin. takım gelirleri bu mukavelelere rağmen kendi çarkını çevirecek düzeyde. devletten her türlü yardımı alıyorlar, yayıncı kuruluş hakketmediğin parayı veriyor zaten. mesele bu gemiyi düzgün kullanmak. selçuk gibi adamların oynadığı paraya selçuk kadar oynayacak ama onun çeyrek fiyatına adam bulursun. yasin gibi adamı takımda tutmak yerine genç bir oyuncu takıma monte edersin emin olun aynı katkıyı verir.

    maaliyeti düşürüp kaliteyi yukarda tutmak, maaliyetin hakkettiği geliri elde etmekten çok daha fazla efor gerektirir diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın