resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 14946
    kendisinin kredisi sonsuz ama şöyle bir gerçek de var ki; elindeki kadro tudor zamanına göre daha dar.

    badem gözlümüz tudor, istisnasız tüm maçlara fernando-ndiaye ikilisiyle çıkabilmişken ve puan kayıplarını dahi en ideal kadromuzla yaşamışken, fatih terim göztepe maçı dışında orta sahada hep eksik isimlerle oynamak zorunda kalmıştır. fernando'nun henüz tam dönememesi sebebiyle de bir süre daha eksikle oynayacak gibi görünüyor.

    ayrıca hakkını da teslim etmek gerekir, donk'u tekrar rotasyona sokması bile alternatif yarattı takım içinde. bu hareketi yapmasaydı her maça selçuk-tolga ikilisiyle çıkmak zorunda kalacaktık. üretilecek başka alternatif maalesef yok bu durumda.

    tudor'un son dönemlerinde takımın hücum yükünü sırtlanan rodrigues'i yedeğe çekip iyice fren yapmasını da düşünürsek fatih terim genelde doğruları uyguluyor bu takımda.

    ama esas mesele yine hücumsal anlamda yaşanıyor. 18 şubat 2018 kasımpaşa galatasaray maçı'nın ilk yarısında özellikle oyunu rakip alana yığdığımız ve akın akın geldiğimiz dönemlerde atak sonlandıramamak bu duruma sebebiyet veriyor.

    mesela linnes sağdan efsane akarak defalarca orta kesti ama sonuç? yok. ilk yarı da donk'un efsane çalımları ve rodrigues'in o harika vuruşu olmasa belki gol bile atamadan bitirecektik.

    sıkıntı burada işte; rakibi boğarken, tüm dönen topları alıp tekrar hücuma yerleşip rakibe nefes aldırmazken o pozisyonları bir şekilde içeri sokacaksın. tıpkı kayseri maçında olduğu gibi 18 dakikada 2-0 veya antalya maçında olduğu gibi 40 dakikada 3-0 skoru bulup rahatına bakacaksın.

    enseyi karartmanın lüzumu yok, başakşehirden 2 puan geride ikinci sıradayız. hafta sonu maçımızı kazanıp olası bir bjk-fb beraberliğinde iki takıma da çeşitli puan farkları atacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın