resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 14944
    kendisinden soğutan etkenlerin başında terimcilerin geldiği teknik direktörümüz.

    neredeyse kaybettiği maçtan sonra bile "bir bildiği vardır" söylemleri ve eleştirilemez biri olduğu algısı can sıkıcı. kendisinin son haftalarda yaptığı hataları yapan kişinin adı fatih terim hariç kim olsa maçlardan sonunda yanında (100) yazıyor ve idama davet ediliyordu. şimdi girilen 20 küsür entry'den birkaç tanesi eleştiri, geri kalanı "siz galatasaray düşmanısınız" falan şeklinde savunmalar.

    şimdi kendisini eleştirilen tudor'cu oluyor, gülünç bir durum. ben her galatasaray teknik direktörünün başarılı olmasını isterim. o yüzden "tudorcu" idim, "riekerinkci" idim, "mancinici" idim. galatasaray'ın hocası kimse ben onu desteklerim sıçıp sıvayana kadar. ama bu adamlara daha florya'ya ayak basar bakmaz kafayı takan, her türlü hakareti ve küçümsemeyi yapan insanların da ağırlıklı ortak noktası "ya kardeşim terim gelsin dertler bitsin" düşüncesiydi. görüyoruz, şartlar biraz zorlaşınca gayet terim de sıvayabiliyor.

    sivas ve kasımpaşa maçlarında yaptıkları hatalar belki de şampiyonluğa mal olacak. olsun, kendisinin yeterince kredisi var. şampiyon olamadık diye ortalığı yakıp yıkacak değiliz. ama gelin görün ki kendisini savunmak için, yaptıkları hataları görmemek için insanlar kafasını başka yere çevirip öyle bir şey olmamış gibi davranıyor:

    kadromuz çok yetersizmiş. sadece birkaç tane iyi oyuncumuz varmış. zaten bu kadronun şampiyon olması çok zormuş. aynen böyle bir entry okudum daha yeni. yani insan gülmeden edemiyor. arkadaşlar geçen sezon bizim orta saha rotasyonumuz de jong, tolga, selçuk, hamit ve donk değil miydi? defansta semih, sabri, carole oynamıyor muydu? geçen sezon bizi şampiyon yapamadı diye riekerink ve tudor'un ağzına bir güzel sıçmadık mı? bu adamların yanında 10 kat tecrübeli ve buralara son derece hakim terim, zaten içinde olduğu yarışta şampiyon olamayacak kadar kötü bir kadroya mı sahip? ndiaye ve fernando'nun eksikliği büyük problem, bunu herkes kabul ediyor ama orta sahan geçen seneye döndü işte, hani şu öbür hocaların "kullanamadı" diye gömüldüğü takımın orta sahası. maicon'u, mariano'yu, feghouli'yi, gomis'i, belhanda'yı saymıyorum. hoş bunlardan da aldığı verim tartışmaya açık. kaldı ki oynatmadıkları valbuena ve culyano dışında futbolcuya benzeyen futbolcusu olmayan, dalga geçtiğimiz fener bizimle aynı puanda.

    sivas maçında belhanda'yı 2-0'a kadar yanında oturtması, yasin sahadayken feghouli'yi çıkarması; kasımpaşa maçında devrede panik yapıp orta sahayı eksiltmesi ve erken risk alıp maçın kontrolünü kaybetmesi, mariano gibi bir oyuncuyu 180 dakika boyunca kullanmaması... şu iki maçta yaptıkları hatalar yüzünden en kötü 4 puan alıp rahat rahat lider olacağımız zamanda 0 puan alarak herkesi yarışa dahil ettik. bunu yapanın adı farklı olsa resmi idam töreni düzenlenmişti heralde. ama fatih terim yaptıysa bir bildiği vardır. bu zihniyete uyuz oluyorum işte.

    umarım artık hata lüksünün kalmadığını fark eder de bir galibiyet serisi yakalarız. yoksa şampiyonluk çok zor. kendisini eleştirenlere tudorcu, riekerinkci, aysalcı falan diyen ve her fırsatta hala bunları gömen arkadaşlar da umarım farkına varır. hala bunları gömünce fatih terim'in yanlışları buhar olup uçmuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın