resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 14353
    siyasi anlamda olabilecek en zor dönemlerden birinde hoca olarak görev alıyor.

    evet propagandasına katılmamalıydı, evet. en önce şunu itiraf etmek gerek, evet propagandasına katılmama doğrusunu yaparken bir yandan bu işin yanlışlığı da var, zor durumda bırakılmak noktası var. fakat bu noktaya getiren de kendisi. en baştan siyasi iktidarla içli dışlı olmak demeyelim de, siyasi iktidarın elinde tuttuğu bir kurumla anlaşması yüzünden siyasi iktidar kendisinden bu propagandayı istedi. zaten fatih terim'in bence de kendi kendine itiraf edebileceği en büyük hatası budur.

    çok savunurum kendisini, bu sürecin hazırlayıcısı olarak ünal aysal'ı görürüm ama denize düşüp yılana sarılan da fatih terim, bu hatayı kendisi yaptı. sarıldığı yılan da bi gün geldi dedi ki benim evet propagandama katıl.

    yani günün sonunda, o güne kadar yaptığı yanlışlar, o gün yaptığı doğruyu bir anlamda yanlışlaştırdı.

    şu an, olabildiğince uzak durması gerekiyor imparator'un o yılandan. yalakalık dediğimiz tabiri, saraya çıkmaları falan yapmamalı evet, ama bir yandan zıt da gitmemeli. susmalı, sükunetini korumalı. zaten en çok da bu yüzden normalde olduğundan bi kat daha fazla başarılı olmalı, olduğundan bi kat daha fazla silkelemeli rakiplerini.

    imparator'un karakteri dolayısıyla susabileceğini çok sanmıyorum. zor, biraz da sonuçlara bağlı. başarılı olursak, tartışmasız susturacağı başarıların geldiği noktaya kadar idare edebilirsek sonrasında onlar direnemez zaten. beni en çok umutlandıran bu taraf. çünkü imparator takımları genellikle haksızlığa başarıyla refleks verir. comeback dediğimiz tabiri bolca yaşarız bu takımlarda. işte imparator'un, bu refleksi verirken olabildiğince hırslı, ama reflekse sebep olan haksızlığı konuşurken olabildiğince itidalli olması gerek.

    böyle olursa kimse galatasaray'ı tutamaz, siyasi iktidar dahi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın