resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 14347
    fatih terim'in siyasilere yalakalık yapması isteniyor. bunları da okudum ya artık gam yemem.

    öncelikle sporcu adam siyasetle uğraşmaz, siyasilere alet de olmaz. kendisi evet kampanyasına katılmamıştır evet ama aykut kocaman'da, şenol güneş'de katılmamıştır ki bu en doğru olandır.

    üstelik fatih terim'i, şeytanın önde gideni ahlaksız ve tescilli fatih terim düşmanı ahmet çakar davet etmiştir. fatih terim'in başını kesseniz öyle bir iblise selam bile vermez.

    efendim siyasilere yakın yönetimmiş. işte dursun bakkal'da aynı kozu kullanıyor. siyasilere yakın pozlar vererek, on kere (!) spor salonunun imar iznini alarak, kenerburgaz tesislerini ileri sürerek sıfır futbol bilgisiyle o şerefli koltuğu işgal ediyor. böyle olunması isteniyorsa pes doğrusu.

    hiçbir kulüp siyasetin içinde olmamalı. spora siyaset karıştırılmamalı. karıştıranlar (fikret orman) ve karıştırma gayretinde olanlar hiçbir şey elde edemeyecektir. bunun örnekleriyle doludur tarih.

    siyasi iktidar, şu ya da bu nedenle otuz milyon taraftarı olan bir kulübü karşısına almaz/alamaz. alırsa zararını bizzat kendisi görür. galatasaray ya da fatih terim'e zarar verenlere sırf bu nedenle oy vermeyecek iki-üç milyon genç seçmen var bu ülkede. o nedenledir ki yönetime siyasilere yakın isimler değil, tam aksine futbolu bilen, sporu yaşam biçimi kabul etmiş, siyaset yüzünden kimseyle kavgası olmayan isimler gelmelidir.

    fatih terim'in hayatı futboldan ibarettir. bunun dışındaki uğraşları, zevkleri, siyasi görüşleri, fikirleri hep 4. planda kalmıştır. hayatının hiçbir evresinde futbol ve spor adamlığı sınırlarını aşmamıştır.

    fatih terim'e kişisel kıskançlık ve sürtüşmeler dışında hiçbir grubun, partinin ya da kurumun kin beslediğini düşünmüyorum. (türkiye futbol federasyonu da dahil) federasyonla davalı olabilir. bu tür anlaşmazlıklar baba oğul arasında bile olabilir. fatih terim tff'nin parasının peşinde değildir. nitekim kendisi istifa edebileceğini söylemiştir. ancak önce istifayı kabul etmeyip sonradan kovmak insanın gururunu inciticidir. fatih terim sırf bunun için açmıştır o davayı. bunda da hiçbir sakınca yoktur ve fatih terim allah indinde de insanların vicdanında da %100 haklıdır.

    fedrasyonun "fatih terim etik davranmadı" savunmasının komik olduğu çok açık ve kendileri de bunu biliyor. çünkü fatih terim'i etik bulmayan kurum, 65 yaşındaki adamın boğazına sarılıp yumruk atan, ana avrat küfreden (federasyon başkanına da küfreden) arda turan'ın ayağına gidip onu milli takıma davet etmiştir. bu olay bile tff'nin herhangi bir etik kaygısının olmadığını açıkça ortaya koymaktadır. federasyon ile fatih terim arasındaki dava para davası değil, "onur" davasıdır. dolayısıyla yarın üç cümlelik bir dilekçe ile çözülmesi de uzak bir ihtimal değildir. ersun yanal trabzonspor'u icraya verdi, tekrar teknik direktör olarak anlaştı, ayrıldı tekrar dava açtı yarın yine gelmeyeceğini kimse iddia edemez.

    sonuç olarak, fatih terim'de galatasaray yönetimi de kurum olarak siyasete ne uzak ne yakın olmalıdır ve öyledirler de zaten. galatasaray türkiye'nin eğitim ve spor çınarıdır, fatih terim ise o çınarın en önemli dallarından biri olup yaşayan en büyük futbol efsanesidir. kimse onların kılına zarar vermez/veremez.

    komutan ordusunun başındadır ve avrupada kaldırılacak kupalar bizi beklemektedir.

    gerçekleri tarih yazar
    tarihi de galatasaray.
App Store'dan indirin Google Play'den alın