resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 13929
    (#2306539)

    salyangoz'un (moderatör) aşağıda özetlediğim, fatih terim'e ilişkin fikirlerinin bazılarına katılmakla birlikte çoğunluğuna üzülerek katılamıyorum. üzülmemin nedeni birçok konuda hemfikir olduğumuz bir yazar ile bu konuda bu kadar farklı düşünmemiz.

    medyadaki birtakım güdümlü kalemlerin fatih terim'e saldıracağını biliyoruz ama fatih terim'in bunlara pabuç bırakacağını hiç düşünmüyorum. yani onların saldırılarının fatih terim'i daha fazla motive etmekten başka bir sonucu olmayacaktır.

    federasyonun yani tüpçünün saldırıları konusunda endişe ediyor ben de buna katılıyorum, yani tüpçünün saldıracağı konusunda hemfikirim ama otuz milyon galatasaray taraftarını arkasına alacak fatih terim'in bunları da aşacağı konusunda hiç tereddüdüm yok. daha önce yazdım tekrar edeyim, dursun aydın özbek 50 bin galatasaray taraftarını toplayamaz ama fatih terim'in bir çağrısı bir milyon galatasaraylıyı federasyonun kapısına yığar.

    dursun aydın özbek'in nasıl ezildiğini üç yıldır görüyor ve izliyoruz. bu saksağanlara karşı dik durabilen, dirayetli başkanlarla ancak başarı kazanırız. riva ve florya'yı bile ancak ve ancak böyle bir başkanla kurtarabiliriz.

    özbek brothers'ın fatih terim'i koz olarak kullanmak istediklerini görüyor ve bu konuda da salyangoz'a katılıyorum. ancak tam da bu aşamada diyorum ki fatih terim, dursun özbek başkan iken teknik direktör olarak gelmez ve gelmemekte de haklıdır. fatih terim hemen listesini oluşturup başkan olarak gelmelidir ve de gelecektir. işte özbek brothers'ın hesaplamadığı seçenek budur. ali dürüst ve abdürrahim albayrak'ı yanına alacak fatih terim en az %60 oy ile başkan olacaktır buna yürekten inanıyorum. can topsakal gibi birkaç denyo "lisecinin" (liseli değil) genel kurul üzerindeki etkisi sıfırdır. rakamla da yazıyorum "0"dır. (umarım salyangoız kardeş ironime alınmaz)

    seçime gelince tüzüğün 92 ve 93. maddeleri çok açık. 92. madde sadece başkanlığın düşmesi halini düzenliyor ve altı aylık süreyi bu duruma özgü kılıyor. şu anda bizde başkanın istifası söz konusu olmadığından 92. madde hükmü uygulanamaz. 93. madde ise yönetim kurulu üyelerinin istifası ile başkan ve yönetimin düşmesi halini düzenliyor. şu anda bu durum da söz konusu olmadığından bu madde hükmü de uygulanamaz. peki ne olur? cevap çok basit; dernekler yönetmeliğinin 13. maddesi hükümleri uygulanır. maddeyi aynen aşağıya alıyorum:

    genel kurul toplantıları
    madde 13- genel kurul;
    a) dernek tüzüğünde belli edilen zamanlarda olağan,
    b) yönetim veya denetim kurulunun gerekli gördüğü hallerde veya dernek üyelerinden beşte birinin yazılı isteği üzerine otuz gün içinde olağanüstü toplanır.olağan genel kurul toplantılarının en geç üç yılda bir yapılması zorunludur.
    genel kurul toplantıya yönetim kurulunca çağrılır.

    olağan genel kurul toplantılarının en geç üç yıl içinde toplanması zorunlu olduğuna göre (ki bizim tüzüğümüze göre de bu süre üç yıldır) olağanüstü toplantıyı istersen on gün kala yap, üç yıl dolmadan olağan genel kurulu yapmak zorundasın. (bazı istisnai haller var ama bunları burada yazmaya gerek yok çünkü galatasaray'ı ilgilendiren konular değil) yani ocak 20'de olağanüstü genel kurul yapsak da mayıs 2018'de tekrar olağan genel kurul yapmamız gerekmektedir.

    bu durum mantıklı mı? bana göre değil. aslında olağan genel kurula bir yıldan az bir zaman kala, seçimli olağanüstü genel kurul yapılmış ise bu olağan genel kurul addedilip tüzükteki süre (örneğin üç yıllık) için seçildiklerinin kabul edilmesi gerekirdi. çünkü büyük kulüplerde genel kurul yapmak hem sıkıntılı hem de maliyetli bir iştir. 20 üyesi olan dernekle on binlerce üyesi olan (spor kulübü) derneği aynı kefeye koyarsan böyle saçmalıklar ortaya çıkar. ancak bu hükmün kulüp tüzüklerine konması yanlış olur. çünkü dernekler kanunu ve yönetmeliğinin açık hükmünü tüzükle değiştiremezsin (tüzükler kanunlara aykırı olamaz ilkesi gereğince) bu hükmün dernekler kanunu ve yönetmeliğine konması gerekir. yani görev her gün kavga eden! meclisindir.

    ancak, ocak ayında yapılacak olağanüstü genel kurulda seçilecek yönetimin, mayısta da seçileceğinden şüphe edilmemesi gerekir. çünkü altı ay önce binlerce kişinin olurunu almış bir yönetim neden seçim kaybetsin. yani fatih terim oluşturacağı liste ile seçimi alırsa ki alacağından eminim, mayısta tek aday ve tek liste ile girer seçime.

    siyasetçilerin fatih terim gibi bir başkana pres uygulayabileceklerini asla zannetmiyorum. fatih terim'in başkanlığı, galatasaray taraftarı ile yönetimi arasındaki soğukluğu giderecek ve baş ile gövdeyi birleştirecektir. bu durumda fatih terim'e yapılan her şey otuz milyona yapılmış olacaktır ki bunu göze alabilecek bir siyasi olabileceğini zannetmiyorum. yani fatih terim'in başkanlığı her yönden galatasaray'ın ve galatasaraylının lehinedir. bütün taraftarların tereddütsüz desteklemesi gerekir.

    son olarak, fatih terim'in takıma seçeceği hoca (hagi olur) oynatacağı futbol, yapacağı transferler ile herkesin sesini keseceğini düşünüyorum.

    fatih terim başkan galatasaray şampiyon.
App Store'dan indirin Google Play'den alın