resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 13920
    fatih terim konusunda çok fazla negatif entry girip huzur kaçırma niyetinde değilim, zira görüyorum ki galatasaray taraftarında kendisine karşı müthiş bir motivasyon var.

    fakat bu ilkesiz duruşun galatasaray'a nasıl zarar vereceğini anlatıcam şimdi.

    fatih terim sanılanın aksine geldiği taktirde galatasaray'da başarılı olamayacaktır. çünkü ortam bıraktığı gibi değil. mesela medyadaki bir takım köpekler aldıkları talimatlar ve kişisel hırsları doğrultusunda kuduz olmuş gibi üzerine saldırmaya hazır, fırsat kolluyorlar. tabi ki bunda fatih terim ile siyasetin arasının ilk defa bozuk olmasının etkisi var.

    federasyon ve demirören'in şahsıyla zaten her zaman kötüydü fatih terim. sadece siyasetin iradesi her iki tarafın da tükürdüklerini yalayıp birlikte çalışmalarına neden oldu. mevcut ortamda federasyon milli takımdan göndermek konusunda haklıydık mesajı verebilmek için bile terim'in galatasaray'ını bu gün katlettiğinden bir kaç misli fazla katledecektir.

    yani futbol konjonktüründe şu anda terim'in başarılı olma şansı sıfır. rakamla da yazalım. "0" yani başka bir tabirle imkansız.

    fakat taraftarın başarıyı galatasaray'dan fazla sevmesinin bir sonucu olarak galatasaray'ın başarı şansı da ironik şekilde sıfırlanıyor. zira fatih terim bu işin kurdu. yani gelirse yaşayacaklarını biliyor. gelmeyecektir. işte bu noktada adı, bu taraftar sayesinde hangi teknik adam gelirse gelsin tepesinde bir tehdit, bir huzursuzluk kaynağı olarak duracaktır. yani gelen teknik adamın da başarı şansını sıfıra indirgeyecek bir etkisi olacak bu ilkesizliğin. eh medya ve fenerbahçe'nin, beşiktaş'ın hatta hatta siyasetin manipulatörleri ellerini ovuşturarak bekliyordur camianın önümüzdeki 3-4 senesini zehir etmek üzere.

    dursun aydın özbek'e gelirsek. aptal bir adam olduğuna inanmıyorum. sadece beceriksizliği kılıf olarak kullanan, riva ve florya üzerinden rant sağlamak için orada konuşlanmış bir çakal bana göre kendisi. bilemiyorum tüzüğün durumunu. gerçekten şu sıra okuyup da öğrenecek kadar vaktim yok. acaba ocak 2018'de yapılacak seçim 3 senelik mi, yoksa mayısda tekrardan bir seçim gerekiyor mu emin değilim.

    neticede özbek brothers'ın da terim'i kullandığını düşünüyorum. terim'de galatasaray taraftarı hala kendisine özlem duyuyor herkese bunu gösterdi. kitlem arkamda, güçlüyüm mesajını verdi. ayrıca zedelenen egosunu doyurdu. yani o da özbek brothers'ı, daha da kötüsü galatasaray'ı kullanıyor. ne güzel iş. mağduriyet yaratıldı. mağduriyet sempatisi terim'e de özbek brothers'a da yaradı. senaryoya göre aslında onlar terim'i getirecek ancak bir kısım yöneticiler izin vermiyor. eh bu muhalif yönetim kurulu üyelerinin istifaları halinde yönetim kurulu da düşeceğine göre mecburen yangından mal kaçırırcasına seçim kararı almak gerek. tehditlere boyun eymek olmaz...

    şimdi kendini seçtirebilmek adına bu koz da var elinde. taraftar tepkisiz. terim diyor başka bir şey demiyor. siyasetin yiyeceği ve yedireceği rant hala devam ediyor. anlayacağınız mecbur dursun aydın özbek seçilecek. terim adıyla seçilecek. 3 sene daha katlanmak zorundayız bu adama...

    bilemiyorum ne olmalı. zaten şu saatten sonra terim gelse de gelmese de omurgasız bir camiayız. yelkenleri suya indirdik. yaşanan gelişmeleri analiz etmekten aciz şekilde terim diyoruz başka da bir şey demiyoruz. o halde gelsin, işler kötü gidese zaten arkasında pek durulacağını sanmıyorum, başarıya endeksli efsanesi en azından başarıya endeksli taraftar arasında sönsün. o da kurtulsun biz de kurtulalım. hem belki beraberinde özbek brothers'ı da götürür.

    yine dayanamadım ve tüzüğe hızlıca bir göz attım. açıkcası epey sorunlu maddeler var. detaylı incelemesem de sabahın 6'sında 2 dakikalık göz atma sonrasında kesin olmayan kanıma göre haziran'da bir seçim daha yapılacak. 92. madde belirleyici. devam eden 93. maddeyi bu maddede ortaya koyulan irade doğrultusunda yorumlamak lazım. zaten 58. maddede olağan seçimli genel kurul toplantısı hakkında da çok net ifadeler kullanılmış. değiştirilmesi, üzerinde oynanması biraz zor. ayrıca yine bu maddeden (olağanüstü seçime rağmen) olağan seçimler tarihinde yapılır sonucuna varılabiliyor bana göre. 130. maddede çok önemli bir vurgu var 92. madde iradesine. fakat bunları neden detaylı yazıyorum. 93. madde her şeye rağmen bir boşluk barındırıyor. yargılama konusu olursa rant peşindekileri düşününce günümüz türkiyesinde her türlü netice ortaya çıkabilir.

    şimdi insan soruyor, neden başkan ve yönetim kurulu topluca istifa etti? neden fatih terim ile sözleşme imzalanmadı ve istifalar sonucu yönetim kurulu yeter sayısının elde edilememesinden yönetim kurulunun düşmesi beklenmedi. o zaman mağduriyet büyürdü. zira 130. maddeye göre eksik organların tamamlanması mümkün görünüyor. yine de 130. maddenin konuluş amacı üzerine yoğunlaşırsak, olağan genel kurulun yapılması iradesini taşıyor diyebiliriz.

    ama burada durum ünal aysal'ın gittiği olağanüstü seçimden biraz farklı. orada istifa eden ünal aysal'dı. onun durumu 92. maddede gayet net. biz şu an 93'de anlatılan ihtimali yaşıyoruz. işte bunda anlattığım hukuki boşluk mevcut. fakat netice itibarıyla yüzeysel incelemem mayısda yeniden seçim olacağı şeklinde. detaylı incelemede bu kanı kolaylıkla değişebileceğinden kimseyi de yanıltmak istemem. sadece sesli düşündüm diyebiliriz.

    dediğim gibi evden çıkma stresim olmasa 3-4 saatlik çalışma ile daha net bir yargıya varabilirdim. gözden kaçırdığım hükümler, tekrar tekrar çapaklanan gözlerim, ayılmamış beynim beni kolaylıkla yanıltabilir. ama şimdi kahvemi bitirip, belki evden çıkmadan yüzümü bir kez daha yıkamam gerekiyor. 40 dakkamı yedi işbu entry! daha fazla zamanım yok malesef. zaten bir kaç güne çevrilen dolabı anlarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın