• 368
    ülkenin en yüksek puanlarından birine sahip lisedir. yani bu okula girebilmek için neredeyse tüm soruları doğru bilmeniz gerekmektedir.

    kimilerinin eğitimi için kimilerinin ise adı galatasaray olduğu için hayal ettiği lisedir.

    ben hep hayal ettim ancak bu liseye girmek için neredeyse hiç çalışmadım. şuan ki hayalim ise henüz 10 aylık çocuğumun büyüdüğünde bu okulda okuması.

    bu kadar yüksek puanla girilebilen bu lisenin günümüz öğrencilerine baktığımda açıkçası hepsi bir gurur kaynağı olarak gözükmektedir.

    bundan tam 4 sene önce gittiğim pilav gününde aslan gibi gençler okulun içindeki halı sahada top oynuyor ya da gelen kişiler ve okulun eskileriyle muhabbet ediyordu.

    yani bu okulda okuyan öğrenciler sadece derslerinde değil sosyal hayatlarında da çok başarılıydılar. iş hayatında başarılı insanlar sosyal zekanın ne kadar önemli bir unsur olduğunu bilirler. sosyal zeka iş dünyasında niteliklerinizi arttırır ve rakiplerinizden belki 10 adım ileride olmanızı sağlar.

    bu yazdıklarımı bir kenara koyarsak yeni nesil öğrencilere baktığımda, geçmişte bu okulda okuyan kişilerden daha yenilikçi ve daha mantıklı olduğunu görüyorum.

    şundan eminim;

    içlerinde galatasaraylı olan ve galatasarayı içinde yaşayan bir cengaver belki bundan 20 ya da 30 sene sonra galatasaraya çok faydalı yenilikler getirecektir. eğitim hayatında "ne öğrenirsem bana kardır" diyen bu çocuklar "galatasaraya ne kazandırırsam galatasarayın çıkarları içindir" diyebilecektir.

    kısacası;

    birinin çıkıp günümüz mantığını yok etmesi gerekmekte ve lisenin dışında milyonlarca galatasaraylının olduğunu ve bu klübün yönetiminde bu insanlarında hakkı olduğunu tüm kaskafalılara anlatması gerekmektedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın