• 1485
    şu anki mevcut sistem kötünün iyisi, gayet yerinde. katı yabancı sınırı kalitesizliğe yol açıyor. yabancı sınırını tamamen gevşetirsen de kimse türk oynatmaz, o zaman da lucescu bunağı söylemlerinde haklı olur. mesela şu anda tolga ciğerci, serdar aziz vesaire hak ederek oynuyor. yabancı sınırını kaldırırsan bunlar da oynamaz. e oynamasın ne olacak diyenler olabilir. o zaman da bizim fransa-almanya-ingiltere-ispanya gibi oyuncu üretemediğimiz gerçeği akıllara gelmeli. tottenham'ın bok gibi parası var ama altyapıdan kane, dier, alli gibi isimleri çıkartıp oynatabiliyor. bizim de altyapılarda o seviyeye geldiğimiz gün sınırsız yabancı kuralına karşı olmam.

    yani sorun yerli-yabancı meselesi değil. sorun bir şey üretme yani altyapı sorunu. tudor'un da dediği gibi çözüm olarak önce bu ülkenin geri kafalı antrenörleri eğitilecek. antrenörün de futbolcunun da bir vizyonu, bir çapı olacak. ondan sonra bekleyeceğiz ve göreceğiz. yani iş süreç işi ve sabırsız türk insanına bunlar tabi ters. istiyorlar ki yabancı sınırı hemen gelsin, türkler oynasın. milli takım da şahlansın. 60 yıldır sınır vardı da peki neden hala başarısızdık sorusu tabi bu ahmakların aklına gelmiyor. sınır geliyor, sonra topçuyu gidip almanya'dan yine alıyorsun. alman 3. liginde oynayan bir adam kayseri'ye, eskişehir'e geliyor. sonra da onu sana en az 5 milyon euro'dan ittiriyorlar. bu mu ulan türk futbolunun kurtuluşu! kimse türk oynamasın demiyor, şurada bir altyapı oyuncumuz çıksa, mesela enes ünal gibi karakteri olsa herkesin sevgilisi olur. biz yerliye karşı değiliz. kalitesizliğe ve kokuşmuş düzene karşıyız. yabancı sınırını eskisi gibi isteyenlerin de derdi milliyetçilik değil ranttır. aslında hepimiz bunu iyi biliyoruz.

    dediğim gibi mevcut sistem kötünün iyisi bir sistemdir. ama yetersizdir. altyapıyla ilgili zorunluluklar olmalı. altyapıdan oyuncu üretmeyen kulüplere ağır cezalar getirilmeli. bir program çerçevesinde gerekirse yabancılardan görüş de alınarak her kulübümüzün avrupa standartlarında altyapısı olması için çaba sarf edilmeli. altyapılar halledildikten sonra tam rekabet için sınırsız yabancıya geçilmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın