resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 4351
    fernando'nun yediği baskıyı azaltmak için savunmayı 3'lü oynatan teknik direktör. arkadaşlar çıkmış "3'lü oynayınca fernando baskı yiyor" diyor. fernando baskı yiyor yemesine de bunun sebebi 3'lü oynamamız değil. 4'lü oynarken daha çok baskı yiyor fernando.

    tudor da 3'lüye dönüp fernando'nun yediği baskıyı azaltmaya çalışıyor. bunun karşılığı olarak da fernando'nun topla buluşma sayısı azaldı. olay budur.

    3'lü oynatacaksa ki hedefi bu, sağ ve sol stoperlerin az buçuk bek de oynayabilmeleri gerekiyor. misal chelsea'de azpilicueta, juventus'da barzagli gibi. bizde maicon, biz 4'lü de oynasak mariano'nun ileri çıktığı anlarda sağ çizgiye gerektiği kadar yaklaşıp bu işi layıkıyla yerine getiriyor zaten. bence savunmanın 3'lü veya 4'lü oynamasından en az etkilenen adam maicon. sol stopere de böyle biri lazım.

    denayer'de bu iki mevkiyi yani hem stoperi hem de nispeten sol beki idare ediyor gibi görünse de tam olarak yeterli değil. bir defa ayağı zayıf. topu oyuna sokma becerisi maicon'un yarısı kadar değil. yüksek toplarda da tam bi fazia. ama şimdilik kaydıyla idare ediyor. merkezde serdar da yine şimdilik kaydıyla yeterli. bu anlamda serdar'ı yedekleyebilecek tek oyuncumuz bana göre koray.

    tudor'un bana göre kesinlikle tempoya dayalı oyundan vazgeçmemesi gerekiyor. bu takım kontrol futbolunu oynayamıyor zira. ndiaye, belhanda, feghouli, mariano gibi adamlara "sakin başlayalım" dediğin zaman yetenek katsayıları düşüyor resmen. yani mecburuz gümbür gümbür oynamaya.

    bir sol stoperin yanında bir de mariano gibi kandını boydan boya kullanabilecek hem defansif hem ofansif işleri yüksek seviyede oynayabilien bir sol bek alınması lazım. lan asamoah tam da böyle biri işte. mutlaka o transferi isteyecektir. bunun yanında ben tudor'un bir de stoper transferi talep edeceğini düşünüyordum ki böyle bir arayış içinde olduğunu da duydum.

    devre arasına kadar 14 puan toplayabilirsek transfer döneminde eksikliklerimizi kapatıp 2. yarıda güle oynaya şampiyon olacağımızı düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın