• 249
    2017-2018 ilhan cavcav sezonunda galatasarayımızın bursaspor karşısında 2-1 galibiyetiyle sonuçlanan 6. hafta maçı. maçtan önce kadroda bir değişikliklik öngörmüyordum tahmin ettiğim gibi de oldu. önceki haftalarda gördüğümüz galatasaray oyunu oynacağımız kesindi. olay, bursasporun buna nasıl karşılık vereceğiydi. bu sezon maçlarımızdan önce rakip takımın bir önceki haftadaki maçının özetlerini izleyemeyi alışkanlık haline getirdim. çıkan sonuca göre bursasporun avantajları, hızlı kanatları ve fiziken güçlü ortasahasıydı. dezavantajları ise, sağ kanat ve bekinin görece zayıf olması ve takımın 60-70'den sonra düşmesiydi. nitekim maç da aynen böyle başladı. kanattan gelen ve bence biraz da şans golüyle öne geçen bursaspor, eline geçen ve tamamen bizim bireysel hatalardan ortaya çıkan fırsatları da değerlendiremeyince, maçın son yarım saatinde oyundan düştü.

    tudor'un yaptığı değişiklikler ben dahil herkesin kafasında "ne oldu şimdi, buna ne gerek vardı?" şeklinde sorulara yol açsa da, ilerleyen dakikalarda bence bir planın parçası olduğu ortaya çıktı. tudor'un kafasında "1-0 ile 2-0 arasında hiç bir fark yok" fikri bence dün akşam galatasarayımıza galibiyeti getiren ve kilidi açan anahtardı. bursasporıun pilinin bittiğini ve nasıl olsa ileriye çıkamadıklarını anlayınca kanatları domine ettirdi ve istediği sonucu aldı.

    bu galibiyet, takım için galibiyetten çok daha fazla anlam içeriyor. neredeyse 90 dakikaya yayılan bilinçli oyun anlayışı, hırs ve kondisyonu efektif kullanma hem takım içindeki taşlaı biraz daha yerine oturtu hem de rakiplerimize biraz daha korku verdi. önümüzde daha 28 maç daha var. kesinlikle kötü oynacağımız ya da iyi oynasak da puan kaybedeceğimiz maçlar olacak. önemli olan, durum ne olursa olsun sahaya bu maçtaki gibi karakter koyabilmemizde. çünkü galatasaray formasından daha büyük bir forma bu ligte yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın