• 1173
    türk futbolcusu gelişmek, dünya futbol sahnesinde yer almak istiyorsa, futbolun hakkını vermek, gerçek futbol oynamak istiyorsa yabancı oyuncularla rekabet etmek, avrupa liglerine adım atmak zorundadır. ancak yabancı oyuncu sınırının olduğu ortamda türk futbolcuların yurt dışına gitmeyi pek de tercih etmeyecekleri tecrübeyle sabit. sınır varken türk futbolcusu değerli oluyor, hem de hakettiğinden fazla değere biniyor. dolayısıyla futbol oynamak için üstün bir çaba sarfetmesi gerekmiyor, sadece kendisi gibi yerli olan diğer oyuncularla rekabet ediyor. forma kapmak için yerli arkadaşlarıyla mücadele etmesi yeter. kendisi gibi olan, kendisiyle aynı altyapı eğitimini alan futbolcularla yapılan rekabet oyuncuya artı değer katmaz, oyuncu kendini aşamaz. kendini aşamayan, gelişemeyen futbolcu da, yine tecrübeyle sabit olduğu üzere, ne milli takımına ne de avrupa kupalarında mücadele ederken kulüp takımına fayda sağlayamaz. sadece kuralların kendisine sağladığı avantajla paraları cukkalar, o kadar. ne ligin marka değeri artar ne de milli takımımızın ve kulüplerimizin itibarı.

    futbolcuları yerli-yabancı diye ayırmak ülke futboluna, futbola dayalı ekonomiye zarar veren bir uygulama. peki ne için? "evlatlarımız" psikolojik olarak etkilenmesin, kendilerinden daha iyi performans gösteren yabancı arkadaşlarının gölgesinde kalmasın diye!

    yabancı oyuncu sınırı konusunda 4-5 sene sonrasının meçhul olması da bu anlamda bir güvensizlik ortamı yaratır. bence dünya futboluna tam anlamıyla adapte olmak, avrupa ligleriyle, büyük takımlarla başa baş mücadele etmek ve uluslararası kupalarda iddialı olabilmek için yerli-yabancı ayrımının süreye tabi bırakılmadan terkedilmesi gerekir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın