• 1161
    kağıt oynayanlar bilir; bu kadar konuşarak fiksin tuzağına düştüğümüz -şu giriyle ben de dahil- kritik sayı.
    hani bir kesim hep "göklerden gelen bir karar vardır" edebiyatı yapar ya; o bu ülkede şu demektir -bu kesimin tanrısı para ve güç olduğundan-; çöllerden gelen bir para vardır.
    bu para yeri gelir orman yaktırır, yeri gelir darbe yaptırır, yeri gelir yabancı sayısını attırır. bunun adı medet ummak değil yanlış teşhiste bulunuyorsunuz; bunun adı malumun ilamıdır.
    doğru; bu ülkede birileri ne isterse olur ama sizin gördüğünüz eller, kuklaların ellerinde. esas kuklaları tutanların iradelerini görmek gerek.
    o yüzden rahat olalım. ortada bir algı yönetimi, kuklacılara bir serzeniş girişimi -ya biz değil de halk rahatsız yoksa en iyisini siz bilirsiniz tabii-, bir aman düşünemedik rakibi durdurmak için şimdi kıvırmamız gerek çırpınışı var. ne kadar çok konuşursak, o kadar katkımız olacak.
    ne yapabiliriz? aksini savunan isimleri bulup desteğimizi göstermeliyiz. kuklacılara "yok ya öyle simgeleyici bir konsensus var denilemez" mesajını vermeliyiz. zaten akıllı insanlar tarafından yönlendirilirler; akıllı insanlar da nerelerden hangi verilere bakmak gerekir bilirler. birkaç meczup lafıyla hareket etmezler. meczuplar nerelerde olurlarsa olsunlar ;)
App Store'dan indirin Google Play'den alın