• 5464
    bildiğin yurdum insanıdır.

    mevcut eğitim sisteminin verdiği default düşünce yapısı yüzünden sorgulamaz, yorumlamaz, çıkan haberler üzerine düşünmek yerine "vaayyy babaannn gemüüneeee" diyerek doğru sayar. bu yüzden transfer dönemlerinde çok heyecanlıdır. her çıkan haber onun için gerçektir. kimin söylediği, mantıklı olup olmadığı, altyapısı üst yapısı, yazar haberi verirken neyi amaçlamış, haberi hangi nedenler üzerine yapmış sorgulamaz. bir fikir yayılmaya başladığında üzerinde düşünmez zira akıntıya karşı yüzmek zordur. bu yüzden akıntının gittiği yere gider. "yaaaa ben de zaten bu tarafa gidecektim" diye de kendini avutur.

    basit bir örnek verelim; "cenk ergün lyon'a uçtu, gomis konusunda gelişmeler bla bla bla" diye haber çıkar, hemen gelip gomis hakkında destanlar dizer ama hiç haber üzerine düşünmez "lan gomis marsilya'da oynuyor, niye cenk ergün lyon'a gitsin??? acaba lyon'dan birilerine mi bakıyor???"

    maalesef yalanlar gerçeklerden daha inandırıcı oluyor. işte sırf bu yüzden descartes'in dediği gibi "gerçeklere ulaşmak istiyorsan, bildiğin tüm doğrulardan şüphelenmelisin".
App Store'dan indirin Google Play'den alın