• 50
    yazılanları okudum, herkes iyi niyetli ve galatasaray'ı nasıl kaldırabilirizi düşünüyor buna eminim ama yazılan çözümlerin yüzeysel olduğunu düşünüyorum. naçizane ön görülerim;

    1. galatasaray'ı 1000 kişinin oy kullandığı yaşlılar heyetinin elinden almamız lazım yoksa birilerinin arka bahçesi olmaya devam edecek klüp. çok özür dileyerek bu cümleyi tekrar ediyorum, beni rahatsız ediyor ama söylemeliyim. şuan galatasaray, bir grubun, bir güruhun kontrolünde ve kendi oyuncakları gibi oynuyorlar. öncelikle kulübü kulübün gerçek sahipleri olan galatasaray taraftarına açmak gerekiyor. bunu yaparken yine belli kriterler koyulsun ama akılcı olsun.

    2. galatasaray taraftarı olarak yeni bir platform kurulsun. buradan şimdi bu kadar yazar varken istekliyken. herkesin belli başlı bilgilerini toplayalım. isim soyisim yaş meslek vb. ve bu oluşumun startını verelim.

    peki bu oluşum ne yapsın?
    bu oluşumun bir yönetimi olsun, bu yönetimin altında 9-10 alt grup olsun ve galatasaray'a faydalı her türlü faaliyeti yapmaya çalışsın. nedir bu alt gruplar? örneğin;

    a. tt arena
    b. pazarlama
    c. finans ya da fund raising
    d. amatör branşlar
    e. denetleme
    vb.

    peki ne yapsın bu alt gruplar?

    tt arena alt grubu, tt arenanın iyileştirilmesi çalışmalarına katılsın, metro sorunu varsa yönetime baskı yapsın floryaya ziyaretlerde bulunsun, randevu talep etsin, belediye ye gidip görüşsün, bu sorunun neden halledilmediğinin takipçisi olsun, platform yönetimine bunu raporlasın. taraftar gelmiyorsa nedenlerine baksın, nasıl daha fazla taraftar gelebileceği ile ilgili projeler üretsin vb.

    pazarlama; gsstore u nasıl daha iyi yerlere getirebilir proje üretsin, diğer kulüplerin ürün gamlarına bakıp gsstore yetkilileriyle ürün gamının genişletilmesiyle ilgili toplantılar yapsın, bu platformu galatasaray taraftarlarının sahiplenebilmesi için projeler üretsin, sosyal medya ayağını yönetsin, broşürler bastırsın tt arena grubuyla maçtan önce flyerlar dağıtılsın, galatasaray'ın marka değerini yükseltecek projeler yaratsın vb.

    finans; mali genel kurula temsilci yollasın, galatasaray'ı denetlesin demek istemiyorum tabi ki ama en azından gelir gider tablolarını okuyup yorumlayıp galatasaray taraftarını aydınlatsın (bkz: galatasaray'da hırsız var), bu platformun çalışabilir olması için fon yaratmaya çalışsın, bu fon için galatasaraylı iş adamlarıyla görüşsün, taraftarların yaptığı veya yapacağı desteklerin çalışmalarını yürütsün, aynı şekilde galatasaray'a maddi olarak güç katabilecek projeler yaratıp yönetimle görüşsün vb. ( http://www.webaslan.com/...i-donemSXHBQ55982SXQ bu projenin çok daha kapsamlısını 4 arkadaş üniversitede geliştirmiştik, tabi şuan ki passolig vb. nemalanan yerler olduğu için olmayacaktır. yani bu söylediğim şeyler ütopik değil.)

    amatör branşları ismindende tahmin edebilirsiniz.

    denetleme her platformun olması gerektiği gibi bu platformda şeffaf olmalı, güven üzerine inşa edilmeli ve demokratik bir platform olmalı. hepinizin bildiği üzere '' fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür'' olmalı. denetleme mekanizması platformun kendi kendini denetlemesi manasında bir iç denetim ve yaptırımlar anlamına gelmektedir.

    işin özü galatasaray sevdalısı kardeşlerim kendi içimizde organize olamazsak ne yaptırımımız olabilir. olamaz bence.

    3. lobi faaliyetleri;

    sözlükte iyi kötü herkesin galatasaraylı bir çevresi var, sesleri yükseltirsek, erken seçim istenmesini sağlayabiliriz. bu medya aracılığıyla olur, sosyal medya aracılığıyla olur, sesimiz olabilecek bir kongre üyesi aracılığıyla olur artık bilemiyorum.

    ilk aklıma gelenler bunlar, mocuishle kardeşime de attığı mesaj için teşekkür ederim. herkese galatasaraylı günler dilerim.

    edit: işte olduğum için biraz hızlı yazmışım bazı cümleler düşük ve havada kalmış, mesai sonrası düzenleyeceğim tekrar bu entry i.
App Store'dan indirin Google Play'den alın