aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 4530
    31 mart 2017 galatasaray baskonia basketbol maçı sırasında galatasaray taraftarına saldırmalarının, insanları darp etmelerinin elle tutulur bir yanı olmayan; voyvodalık ve serserilik yapmayı ultras olmakla karıştıran grup. ergin ataman ile 2014 yılı başındaki kuban maçından bu yana devam eden bir kan davaları var. izmir'de oynanan karşıyaka maçında tartaklanan basketbol şube sorumlusu murat özyer için "haketti" diye tweet attığı söylenen ismail "iso" şenol görevli olarak geldiği salonda yoğun küfürlere dayanamayıp gözyaşları ile terketmiş, bu olaydan sonra ergin ataman kendileri hakkında "çapulcular" demiş hatta ayarı iyice kaçırıp "bu böyle gidecekse şubeyi kapatalım" lafına kadar işi götürmüştü.

    o günden sonra yıldızları hiç barışmadı. onlar bu olayı kan davası olarak tutmaya devam etti, ergin hoca da yarım adım dahi geri atmadı. her fırsatta taraftar adı altında ultraslan'a giydirmeye devam etti. olay abdi ipekçi ile de sınırlı kalmadı, birçok deplasmanda da kendi taraftarı ile sorun yaşar oldu. 2016-2017 sezonundaki kötü gidişat sonrası taraftarın kalanından gelen tepkilerin verdiği cesaretle ultraslan iyice sertleştirdi istifa söylemlerini. tabi ergin ataman yine geri adım atmadı, son birkaç iç saha maçında artık iş maçı bırakıp ergin hoca'ya yüklenmeye kadar gitti. ve önce salona koruma polisleriyle gidip gelmeye, en sonunda da maçı bırakıp soyunma odasına gitmeye kadar iş büyüdü.

    isminde ultras olan bir grubun bu tarz bir husumet içine girmesi anlaşılabilir bir olay. hatta hocayı içeri girmeye zorlayacak kadar yoğun hakaretler etmeleri de kabul edilebilir olmasa da anlaşılabilir bir durum. ama sırf kendilerine uymadı diye galatasaray taraftarına ikinci bir takım taraftarıymışcasına hırsla saldırmalarının ultrasla tribüncülükle falan alakası yoktur. yaptıkları tamamıyla serseriliktir. 2000 sonrası dönemde türk tribünlerine musallat olan tribün grupları(!)nın hiçbirinin derdi sadece takımları olmamıştı belki ama kendi taraftarına bu kadar acımasızca saldırdığı kaç maç yaşanmıştır orası muamma...

    dün o insanlara saldıran, zamanında fatih akyel'e sövenlere taaruz eden, kulüp tarihinin en zirve zamanlarında bilet inmiyor diye yönetimi istifaya çağırdıkları bir maçta kendilerine tepki gösterenlere silah çeken hep aynı zihniyet. sadece yüzler ve isimler değişiyor. bu noktada ultraslan lağvedilse de, kulüp ya da başka bir güç tarafından kapatılsa bile günün sonunda işin dönüp dolaşacağı nokta aynıdır. bu problemi isimlere ya da gruplara bağlamak hatalı ve olayı başka yerlere taşıtıp büyütmekten başka bir işe yaraman bir teşhistir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın