• 285
    her zaman dediğim gibi sahayı parsellemenin yollarından sadece biridir. her parsellemeyi istediğin gibi yorumlayabilirsin ve hatta yeni yöntemler keşfedersin. bu yüzden bu tarz rakamlara çok fazla mana yüklemek daha önemlisi kesin ifadelerle tanımlamak bence yanlış. çünkü dünya bunu böyle konuşmuyor. futbol anların oyunu, bu yüzden her ana göre farklı bir şekil almak gerekiyor. sadece o anların başlangıcında işi daha kolay kavrayalım, o ana daha rahat ulaşalım, daha kapsamlı ve kreatif ulaşalım diye bu sayılar var.

    hadi bir iki deneme yapalım.

    orta 4'lümü orta saha hattıyla oynayan (kanatlar iç oyuncuları değil, kanat ama orta saha hattını arayan oyuncular olsun) arkadan seni iyi destekleyen ve orta hattı öne çıkaran bir takım kurabilirim.

    4 oyuncuyu da iç oyuncusu yapıp bekleri açık özellikli oyunculardan seçip oluşturduğum koridordan pas opsiyonu yaratabilirim.

    kanat özellikli iki santrafor koyupi orta sahalardan birini gizli golcü yapıp false 9 oluşturabilirim.

    kanatları ileri bir anda ulaşan hızlı adamlardan koyarak forvetlerden birini pivot özellikli koyup (pivot uzun boylu demek değildir, agüero o kısacık boyu ile aktifler arasında en iyi pivotlardan biri.) topu dağıtabilirim. bunu yaparken de stoperlerden birini orta sahaya destek için öne çıkartıp orta sahada sayıca az düşmemeyi deneyebilirim.

    çok fazla şuan hayal edemediğim şeyler de yapılabilir. hatta o kadar yaratılabilir ki bazıları için farklı bir sayı bütünlüğü oluşturabilirim. hemen bakalım.

    orta sahayı tek hat halinde kurup stoperlerri arkalı önlü koyarak 4-4-1-1 dizilişini yaratabilirim.
    bu geri çektiğim adamı orta sahama daha yaklaştırıp 4-5-1'i yaratabilirim.
    daha sonra bu geri çektiğim adamın yanlarına kanatlarıma çekip hat sayısını 3-3,5'tan 4'e çıkartabilirim. 4-2-3-1'i yaratabilirim.
    kanatları önde bir birine yakın kurup 4-2-2-2 yaratabilirim.

    gibi gibi bu devam ettirilebilir.

    illaki sayılara bakacaksak anlar yaşanırken isim kim olursa olsun kaç hat var, o hatlarda kaç oyuncu var ve bu oyuncular hangi aralıklarla alan paylaşıyorlar buna bakmak daha doğru olur benim nazarımda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın