• 16005
    eğri oturup doğru konuşmak lazım, son haftalardaki iyi skorların en büyük sebebi sneijder-yasin-bruma arasındaki uyumun zirve noktasına ulaşmasıydı. bu üçlü sadece kısa pas yaparak bursaspor'a da, osmanlıspor'a da, alanyaspor'a karşı da gol buldu. kasımpaşa ve gaziantepspor maçlarında ise bu üçlüye ek olarak podolski devreye girdi ve kilidi açtı. kısacası hücum hattı her takıma karşı mutlaka en az bir gol bularak üstüne düşeni yaptı. başakşehir'e karşı bile gol atmayı başardık. ancak aynı başarıyı gol yememek konusunda gösterdiğimizi söylemek mümkün değil.

    galatasaray'ın ortasahası ve defansı ilk yarı boyunca güven vermedi. açıkça görülüyor ki ne selçuk, ne de de jong bu takımda ilk 11 başlamamalı. semih kaya stoperde oynamamalı. carole zaman zaman aksasa da genel olarak idare ediyor fakat sabri'nin her maç gollük bir hatası var. linnes ise defansif açıdan sabri'den de kötü. cavanda desen uzun süreli sakatlandı.

    vaziyet buyken galatasaray'ın hava toplarını süpürecek bir stopere ve tolga'nın yanında oynayacak bir ortasaha oyuncusuna kesinlikleihtiyacı olduğu ortadaydı. sağ bek için semih-sabri ikilisini dönüşümlü oynatmak veya transfer yapmak şıklarından biri seçilecekti. bunun dışında podolski satılırsa yerine adam alınmalıydı.

    hücum hattı bu şekilde form tutmuşken yasin'in formasına ihanet etmesi büyük bir dezavantaj oldu. bu sebeple galatasaray ilk transferini kanat mevkisine yaptı. iki kişinin oynayabileceği kanat mevkisinde bruma-rodrigues-yasin(kadro dışı)-linnes-sinan şeklinde beş kişilik bir kadro oluştu, aynı şekilde iki kişinin oynabileceği göbek mevkisinde ise tolga-de jong-selçuk üçlüsü var. burada bir dengesizlik olduğu apaçık ortada.

    kanat transferi yapılması yanlış değildi, buna hiçbir zaman karşı çıkmadım. ancak eğer yasin affedilecekse, linnes veya sinan'ı kiralayarak maaş bütçesinde bir boşluk yaratılması ve ortasahaya takviye yapılması şart. bence linnes sağ ve sol beki yedeklediği için sinan'ın kiralanması daha doğru olur. ayrıca sinan'ın türkiye'de gelişebileceğinden şüpheliyim.

    bu takımın sorunu hiçbir zaman gol atmak olmadı. sorun takımın dirençsiz ortasahası ve defans oyuncularının kısa boylu olması sebebiyle rakiplere fazla pozisyon vermesiydi. bu durumda "transfer dönemindeki hedefimiz biri yerli olmak üzere iki stoper, bir de kanat oyuncusu almak" diyen yönetimin sorunu teşhis etmeyi bile başaramadığını görüyoruz. stoperlerden birinin yerli olması mecburiyeti nereden geliyor, onu çözebilen hiç kimse yok zaten.

    bence taraftarlar olarak yapmamız gereken şey ortasahaya takviye istediğimizi yüksek sesle söylemek. evet bizi takmıyorlar ama en azından şansımızı denemiş oluruz. sonra dövünüp durmaktan iyidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın