• 1036
    işbu entry'yi okurken sadece galatasaray'ı değil tüm ligi düşünmenizi istiyorum. halihazırda entry çok kısa bir özet olup zamanla veriler aracılığıyla güncellenecektir. kafayı fena taktım, hiç içim rahat değil sözlük. bitti.

    yöneticisinden taraftarına, eski futbolcusundan seyircisine kadar bu sınırlamanın kaldırılmasını isterken argümanımız neydi?

    oyuncu havuzunun genişleyerek kulüplerin elinin daha da güçlenmesi ve yerli oyuncuya fahiş fiyatlar ödenmemesi, bitti.

    bununla beraber gelecek rekabet ortamının orta uzun vadede yerli futbolcu kalitesini olumlu yönde etkilemesi. bitti.

    şimdilik bu iki argüman yeter. bitti.

    peki sonuç ne? kulüplerimiz -ki başta galatasaray- uluslararası pazarda yoklar. tabiki ben de lige lewandowskiler götzeler hücum edecek demiyorum ama mevcut kuralların en büyük avantajı artık yabancı yedek alabiliyor olmamız teorik olarak. ama pratikte henüz uygulaması yok. hâlâ çöp yerlilere dünya paralar, ahmet çalıklar için dört milyonlar falan konuşuluyor. bitti.

    doğal olarak rekabet ortamı oluşmadığından mütevellit yerli oyuncularda performans artışı da yok. tabiki henüz kısa vadedeyiz ancak mevcut durum hiç ama hiç iç açıcı değil. bitti.

    hiç sabrın olmadığı her şeyin bir kalemde değişebildiği bu coğrafyada yarın öbür gün tff ve birtakım kişi ve kurumlar istiyor diye tekrardan 6+2ler, 5+3+1ler gelirse tek argümanımız "biraz sabır" olur. onu da kimse dinlemez. bitti.

    içim rahat değil, yarına bile güvenemiyorum. bitti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın