resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2064
    krediden falan yediği yoktur. kendisi halen taş gibi hocadır. ama biz sözlüğe yazarken de kendisine karşı reaksiyonun bu şekilde olacağını daha önce söylemiştik:

    (bkz: jan olde riekerink'in galatasaray'daki kredisi)

    arkadaşlar bakınız. galatasaray'ın geçen seneki ligi bitirişi içler acısı bir hal. mevcut kadroyla %60 aynı olan bir kadro ligi 6'ıncı bitirdi ve riekerink sayesinde 1 adet türkiye kupası 1 adet de süper kupayla sezonu sonlandırdık.

    ligde 3'üncü olduğumuz şu anda, lider başakşehir'in 6, ikinci beşiktaş'ın 4 puan gerisindeki takımımızın haline bir bakalım, riekerink ne yapmış ne yapmamış bir değerlendirelim ki sağlıklı bir mantık silsilesi oluşsun:

    - mevcut durumda ligin 1'incisi ve 2'incisi olan en dominant iki takımıyla oynamışız. ilkinde beşiktaş'ı 2-0 yenerken takım psikolojik olarak geri çekilmiş, 2-2 bitmiş. o maça başlarken de galatasaray taraftarı "yandık bittik kül olduk" modundaydı. en güçlü zamanında karabükspor, akhisar hatta kayseri gibi takımlarla oynamışız. trabzonspor maçı da geçmiş gitmiş. 10'uncu hafta itibarıyla geriye kalan 4 zor maçımız var, fenerbahçe, bursa, konya, osmanlı...

    - ilk yarı fikstüründe dezavantajlı başlamışız, beşiktaş, fenerbahçe deplasman. evimizde kaybettiğimiz iki maç trabzonspor ve başakşehir maçları. trabzonu topa tutmuşuz, son dakikada çatala rövaşata takmışız, girmemiş, olmamış. başakşehir'e karşı öne geçmişiz, koruyamamışız, hakem palabıyık bizi ince ince kıymış, 2-1 bitmiş.

    - ligin topla en iyi oynayan takımıyız, en çok top tutan, en çok rakip yoran... 2 büyük zaafımız var, 1'inin riekerink'le ilgisi yok, stoper ve tandem. 1 tane bile iyi stoperimiz yok. diğer sorun atak varyasyonu, rakipler o kadar çok kapanıyor ki bireysel yetenekler olmadıkça kilidi açamıyoruz.

    - tolga en eleştirilen transfer - 2 milyon verilir mi dedik takımın omurgası oldu
    - eren derdiyok en eleştirilen diğer transfer - santrforun bu mu olacak dediler, adam 5 gol attı, ama besleyemiyoruz, 2 rövaşata, 1 gol 1 çatal, ben memnunum
    - bruma çöp dediler adam etti, wonderkid oldu,
    - takımdaki çer çöp adamların çoğunu temizledi, geriye semih, selçuk, sabri kaldı.
    - sistemimiz var, kim olursa olsun aynı şeyi oynuyoruz ,topa hakimiz, bastırıyoruz...

    şimdi ilk seneden şampiyonluk bekleyen sabırsız taraftar moduna girmenin zamanı değil. hocanın ve takımın arkasında durup olabildiğince ayağa kaldırmanın zamanı. bu sene şampiyon olmazsak ölür müyüz?
App Store'dan indirin Google Play'den alın