• 297
    son yazdığı yazısını neredeyse tamamında bir tebessümle, yer yer de kahkahalarla okuduğum insan. sadece bir yerde "oha" dedim. onu da dünya futbolundan bilindik bir karşı tezle cevap verebilirim.

    --- alinti ---

    18'in sol köşesi üzerinde içeri doğru attığın çalımlar her maçta ezberlendi artık. pas vermek değil, şut atmak için yapıyor ve her defasında topu dağlara taşlara yolluyorsun, pas bekleyen arkadaşların dövünürken..

    --- alinti ---

    dostum hıncal, bilir misin barcelona diye bir takım vardır ve bu takımın en etkili ismi hiç şüphesiz messidir. bu adamın maç boyunca en çok yaptığı şey sağ kanattan aldığı topları hızlıca çapraz koşularla ceza sahası çizgisine kadar sokması ve orada yaptığı bir verkaçla kaleciyle karşı karşıya kalma çabasıdır. şimdi örnek verdiğim adam messi, dünyanın en çok izlenen takımında, gözlerin en çok üzerinde olduğu oyuncu olarak oynuyor. bu adam iki senedir bu taktiği uyguluyor ve şu ana kadar kimse bir türlü buna önlem alamadı. neden? çünkü bu yönde yetenekleri oldukça yüksek* ve adam da maksimum seviyede bunu kullanıyor. bu şekilde dünyanın en iyi oyuncularından biri. sen şimdi ona diyebilirmisin ki "niye her maçta bunu yapıyosun bıcırık. ronaldo abin gibi oynasana." diyebilirmisin hıncalcım? arda'da o yönde gayet yeteneklidir. topa verdiği ani yönle rakip oyuncuyu oyundan düşürüp içeriye harika kesmeler yapmaktadır. uygulayabildiği sürece de yapacaktır.

    bir de şut çekmek için yapıyor diyorsun. bu adamın o tür pozisyonlarda en çok yaptığı şey kesmedir. en son başarılı örneği de biraz üstünden geçse de kasımpaşa maçında nonda'ya açtığı ortadır. ondan sonra takım doğru düzgün oynamadı zaten.

    ya senle farklı maçları izliyoruz, ya da sen arda'ya şu an bok atmaya çalışıyorsun. onun dışında beni çok güldürüyorsun bir de tiklenmiyorsun.* yola devam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın