• 15076
    bu takımın bir tane sorunu var zannediyordum 13 ağustos 2016 beşiktaş galatasaray maçı gösterdi ki iki tane sorunu var. ilki kesinlikle orta sahamız top kazanamıyor, rakibi boğamıyor ve çok kolay geçiliyor. ikincisi de rakip ceza sahası içinde çoğalamıyoruz.

    orta sahanın çaresi transfer. orayı transfer yapmadan kurtaramayız. mutlak bir transfer şart oraya. umarım cheik tiote olur ki tam şu takıma deva olur.

    ceza sahasında çoğalamıyoruz. bunun sebepleri armindo bruma'nın çizgi oyuncusu olması, wesley sneijder'in cea sahası dışında oynamayı sevmesi, sinan gümüş'ün dünkü maç için konuşursak biraz yetersiz kalması. jan olde riekerink hocam bunu görmüş olacak ki maça 4-1-4-1 ile başladı ve maçın başında tolga ciğerci bir kaç kez rakip ceza sahasına girmeye çalıştı. ancak ilk yarım saatin ardından 4-2-3-1 ile oynamaya başlayan galatasaray'ın rakip ceza sahası içinde eren derdiyok'tan başka futbolcusu yoktu. beşiktaş futbol takımının dün bizden iyi yaptığı şey buydu. cenk tosun, olcay şahan, oğuzhan özyakup, tolgay arslan, atiba hutchinson ve hatta dusko tosic bol bol ceza sahamıza girdiler. oyuna ömer şişmanaoğlu'nun girmesiyle de forveti ikileyen beşiktaş ceza sahasında iyice kalabalıklaştı.

    peki biz bu durumdan nasıl kurtulabiliriz? sneijder'i orta sahaya çeksek ne kaybederiz? selçuk inan ya da tolga bir sergio busquets bir blaise matuidi gibi top kesiciler değil ki. hatta sneijder onlardan daha iyi savunma yapar ve topu ileriye çok daha hızlı taşır. tabi sneijder'in yanına tiote gibi adam yiyen birini koymak şartıyla. böylece sneijder'den boşalan 10 numara mevkine lukas podolski kaydırılır. ileriye de eren monte edilir. sinan'ın da kanattan desteklemesi ile ceza sahası içinde çoğalabiliriz.

    muslera

    linnes chedjou hakan carole

    tiote* sneijder

    sinan podolski bruma

    eren

    böyle bir kadroda sneijder'i belki en fazla 60 dakika kullanabiliriz ama o 60 dakikada da fişi çoktan çekeriz diye düşünüyorum. 60'tan sonra yapılacak sneijder-tolga ve podolski-selçuk değişikleri ile de kazandığımız skoru çok rahat koruyabiliriz.

    bu tamamen benim hayal ürünümdür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın