• 274
    nba'deki salary cap tarzı bir sisteme geçilse, bonservis ücretleri bir zahmet azalsa diyorum, daha güzel olmaz mı?

    transfer sayısına limit getirilse mesela. senelik 5 transfer. altyapı oyuncularından iyi olanları oynatır, eksik bölgelerine 5 transfer yaparsın. maaşlar da kotaya göre belirlenir. abi ronaldo sende, bale sende, benzema sende. eee? gijon kimi oynatacak?

    almanya'da da böyle. lewa sende, götze sende, neuer sende. bunları da en büyük iki rakibinden "almışsın". eee? duisburg falan kimle oynayacak ya?

    şu salary cap + transferde limit meselesi zannımca geliştirilse, bendeki ham hali dallanıp budaklandırılsa futbola heyecan gelir zannımca. uzun vadede "diğer" olarak nitelenen avrupa ligleri bile salary cap'i dolan takımlar sayesinde iyi oyuncular oynatabilirdi. vilnius mesela, litvanya'nın başkenti. mis gibi şehir. futbolcu olsam, bakacağım ulan zaten salary cap var üç aşağı beş yukarı aynı maaşı verirler, giderim vilnius'a. ya da salary cap'i iyi kullanıp sivrilecek hiç beklenmedik takımlar da görebiliriz. 3 yıldıza salary cap'in %70'ini boşaltan takımların karşısında 8-9 ortalama üzeri oyuncuya harika bir salary cap yayılımı yapan takımlarla karşılaşabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın