resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
  • 1797
    bu adamin yaptigi projeleri savunan kisilerle akp'nin yaptiklarini savunanlar sanirim ayni kaliptan cikma. cunku ikisi de muhasebese kari ve girenin yaninda ne ciktigini bilmiyor/gormuyor ya da gormek istemiyor.

    yapilan kampanya bileklik:
    1- bir urun oldugu icin yapilma maliyeti var. galatasaray kendisi yapmadigina gore urunu yapan bir firma soz konusu. urun belli bir hammadde alinip faturalandirilarak yapildigi icin vergisi ve resmi kaydi var. haliyle bileklik 10 tl ise bunun yarisi baskalarina gidiyor

    2- bu urun bir merchandise oldugu icin galatasaray satisindan da vergi vermek zorunda.

    gelelim gerizekaliliga.

    kafasi calisan cozumsel bir insan nasil parayi direkt kulube sokardim diye dusunur. ayni belediyecilerin bu yolu nasil en optimum sekilde yaparim demesi gibi. ama modern turkiye zihniyeti buna izin vermez. biz kulagimizi en uzaktan tutmaliyiz ki aradaki butun aracilar + devlet ekstra para kazansin.

    su bilekligi yapmak yerine yapacaklari sey cok basitti. vergilendirmeyi galatasaray as'ye degil kendilerine alarak bunu yapabilirlerdi. bunun da 100 farkli yolunu anlatabilirim ama en basitinden bahsedelim. ffp'ye uyabilmek adina kuluple ilgili gelir gerekiyor, yani bagisi kabul etmiyorlar. madem mesele masraflari kismak ve bu direkt etki ediyor. oyleyse futbolcu maaslarinj gostermelik olarak dusureceklerdi. hadi gerizekalisin fenerbahce veya besiktas gibi gonullu is adami veya benzeri bir sey bulamiyorsun, gidersin vakif uzerinden kampanya yaparsin, istedigi kdar sokmasin uefa ffp'ye, sen zaten coktan futbolcu maaslarini indirmis gorunuyorsun. kampaya icin de salak sacma urun yaptirmaya calisip bir de arada baska firmalari zengin etmezsin.

    galatasaray'in bu yaptigi kampanya hicbir seye derman olmaz ama bu urunu yapan sirketi ihya eder. neden tarafatarin parasini baskasina peskes cekiyorsunuz? neden benim verdigim vergiyle 3 liraya halledilecek seyi 20 liraya yaptirip baskasina yaptiriyorsunuz? ayni sey. ben neden halk/taraftar olarak surekli gerizekali yerine koyuluyorum?

    mesele takima destek vermek degil, mesee gerizekali yerine konulmamak. isguzar yoneticiler/devlet adamlari yuzunden almamiz gereken hizmetin/kulubun yarisini anca goruyoruz, olmasi gerekenden de cok azini aliyoruz. verdigim vergi avrupa'nin en fazlasi ama bozuk yolda dunyanin en pahali benziniyle en buyuk vergiye sahip arabasini kullaniyorum. sonra hizmet mi yapmis oldular yani?

    avrupanin en potansiyelli kuluplerinden birinde, 20 milyon kendini adamis taraftar varken taraftarin parasi menejerlere, yoneticilere hatta simdi sacma sapan sirketlere peskes cekiliyor, karsiliginda 7 stoperli , 30 yas ortalamali takimi izliyoruz.

    yapilacak seyler inanilmaz kolay aslinda. bunu yapmak got de istemiyor, kimse sana karismaz cunku. ama zihniyet bozuk olunca belediyeye kapak atmis politikaci gibi somurmete calisiyorsun.

    devletin basinda adam kendine surekli bir seyler yontarken halktan kemer sikmasini ister. niye? neden vergilendirmeni en alttakini s..mek uzerine kuruyorsun? neden takimda isler kotu gitti mi cefakar taraftar biraz daha cefa ceksin oluyor? tamam taraftar yine verir para, ama sen niye salak yerine koyuyorsun taraftari. neden taraftarin parasini peskes cekiyorsun ve bu sirada ne yeni ne eski hicbir yoneticinin bir bok yedigini duymuyoruz.

    cikar bir serefsiz din adami, fakirligi over, allah'tan der, kanaat edin der. ama senede 5 milyon dolar paraya para demez.

    dursun ozbek neden en kotu baskan biliyor musunuz? cunku galatasaray'i adnan polat'tan da beter sekilde turkiye'ye benzetti. biz avrupaydik, biz sagduyuyduk, biz zekaydik, aristokrattik. simdi ise ulkedeki tum gerizekaliliklar ayni sekilde bizde de yapiliyor.

    uzun yazdi anlamafim diyenlere ozet: taraftarin cebinden toplam 50 milyon cikarken galatasaray'in cebine 10 giriyorsa, bunu yapan ya gerizekali ya da serefsiz. ben hangisi olduguyla ilgilenmiyorum, sonuc her turlu cirkin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın