• 30
    96-2000 arasi ergun de, hakan sukur de, arif de, hakan unsal da elestirilirdi. hakan unsal'a meshur milan macinda hakan'in golunden hemen once topu kaybetti diye "seni sevmiyorum hakan unsal" demisligim vardi mesela. ne zaman o pozisyonu izlesem aklima gelir gulumserim. tekrar ederim ayni sekilde. o soz inanilmaz bir sevincin onsozudur zira. hepsi elestirildi final macinda hagi bile elestirildi. galatasaray taraftari futbolu bilir ve elestirir. bu ulkede futbolu bilmeyen adamin fenerli besiktasli olmasi kolaydir. besiktaslilarin cogu 3 senelik donemde besiktasli olan cocuklar. zaten o yuzden fazla taraftari yok. fenerlilerin cogu futbolu bilmezler. cunku fener asiri derecede populerdir yesilcam filmlerinde falan. adam oylesine bir takim tutacaksa feneri secer. hepsi boyle demiyorum ama futbolu bilmeyenler arasi anket yapilsa en fazla fenerli cikar. galatasaray taraftari futbolu bilir. takimi genelde basarilidir o yuzden daha cok mac izler. izledikce de mac ve futbol kulturu artar. bunu bir kere hazmedelim.

    ben size taraftari elestirenlerin derdini soyleyeyim. ulemaliktan ekmek yiyenlerin "siz bilmezsiniz biz biliriz" ekmek derdi var. bu cepte. asil dert galatasaray taraftarinin otoritesini kirmak. asil dert taraftari zombilestirmekte.

    cunku cok oluyoruz. galatasaray'i halk mi yonetecek dedeler mi? mevzusuna geliyoruz. cunku basari kistasinda ayrisma var. galatasaray taraftari farkinda olmadan kendisini avrupa takimlariyla kiyasliyor. bu onlarin dna'sinda var. bizim icin onemli olan sifat avrupa fatihi galatasaray'dir. bunun yerine sampiyonluga tamah eden, putlastirilmis formanin altindaki yeteneksizlere ses cikarmayan bir taraftar istiyorlar. bir de utanmadan 14 senelik donemi hatirlatiyorlar. "tamah edin" diyorlar. birader bu tribunun cogu 90li yillarin basinda galatasarayli olmus kusak. herkes kendi kusagindanki basarilardan sorumlu!

    forma kutsaldir. bu kutsiyetin hakkini da once icindeki adamin karakteri ve yetenegi verecek. eger vermezse o forma o adamin kellesini kurtaramaz. bunu da hazmedeceksiniz.

    edit: cok beklersiniz "tuket itaat et öl" taraftarini. barcelona'yi yenmek icin elli bin kisinin kongre yapmasi gerekiyorsa yapacak. hangisi daha ucuz dedeler ona karar verecek! taraftar protesto edince hoca/yonetim gondermek mi? yoksa bunlar alinmadan taraftarin da fikrini almak mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın