• 13839
    3lu savunmayi denemedigi surece bu kadroyla sadece vakit kaybeden takim. hamzaoglu bence bu denemeyi yapmadigi icin kovuldu kanimca.

    - stoperler 2'li merkez icin yeterli degil. hakan-chedjou ortalama, onun disindaki tum stoper ikilileri yetersiz. diger yandan chedjou ve denayer'in hucum cikislari avrupa seviyesinde, hakan balta lig standardinin cok ustunde bir ayaga sahip. galatasaray denayer-chedjou-hakan uclusuyle savunma sorununu cozer, ve bu oyunculari oyuna sokarak hucumda rakibin dengesini bozar. ek olarak koray sans bulabilir, semih'in 4'lu savunmada cok goze batan tek hamleli oyunu takima zarar degil yarar olarak doner.

    - bekler 4'lu savunma icin fazla ofansif. sabri ancak rahatca cikabilirse yararli olabiliyor. olcan zaten bek degil. yalnizca carole 4'lu savunma bekine uygun. diger yandan tum kulvari kullanarak oynamayi cok iyi bilen cift motorlu bir grosskreutz geliyor. sagda gross/sabri, solda carole/olcan rotasyonlari 3'lu savunmada 4'luye gore kat kat daha iyi.

    - burak tek basina oynayamiyor, hele ki etrafindaki hucumcular 30 metre uzaktaysa. burak'a yakin oynayacak bir oyuncuya ihtiyac var. diger yandan podolski'yi sol kanatta oyun disi birakmaktansa merkezde sneijder'le iletisime girecek ikinci forvet pozisyonunda tutmak daha mantikli. haliyle eldekilerden ideal forvet hatti burak-podolski. burada vazgecilen oyuncu yasin- ki cok fazla top kaybiyla oynuyor ve devamliligi yok, ona daha uygun olan hamle oyuncusu rolu cok daha uygun. benzer bicimde umut bulut ve sinan gumus de ancak ikili forvette yararli olabilecek oyuncular.

    - orta saha merkezini 2 oyuncuyla tutamiyoruz, cunku ne bekleri, ne kanatlari ne de santrforumuzu orta saha oyunculari gibi kullanamiyoruz. eger bekleri cikarabilir, savunmayi guclu tutup geriden cikarmaya calisirsak o zaman selcuk-bilal ikilisi dezavantaj degil muthis bir avantaja donusur: yani uclu savunma, ikili forvet. yani yukaridaki donusumler. simdilik bilal-selcuk, onlerinde de sneijder'le galatasaray cok nadir orta saha kaybeder. bilal yerine gelecek bir dinamo'yla bu daha da guclenir. bilal/jose selcuk'un, emre sneijder'in yedegi olur.

    otesi yok, galatasaray'in kisa vadede sorunlarini en cabuk cozecek is bu sistem degisikligi. hamzaoglu'ndan bekledim, yapmadi, bagir bagir gelen problemler sonunu getirdi. umarim denizli'nin pragmatizmi bu cozume cabuk ulasir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın