• 332
    (bkz: hamza hamzaoğlu/#1737292)

    şu entry'sine kesinlikle katılmadığım yazar. hakan şükür ve tanju çolak'ı almak vizyonsuzluk olurdu ifadesi matıksız bir ifade. transfer tercihlerine dönemsel bakmak lazım. biz tanju'yu aldığımızda avrupa'daki profilimiz neydi ki ? o dönem aklımızdan dünyaca ünlü bir forvet almak nasıl geçsin ki ? ama şimdi öyle değil. uefa'yı almışız, cl'de 2 kez çeyrek final, 2 kez de 2.tur oynamışız. 2000 kadrosu çok büyük bir şanstı. ondan sonra bir daha öyle bir jenerasyon yakalanması çok zor. 3 senedir cl'ye katılıyoruz. son sene hariç başarılı sayılırız. bu başarılarda aslan payı, üst düzey yabancı oyuncuların değil mi. o zaman o stilde transfer yapacaksın. o seviyeye geldiysem o seviyeden futbolcu alacaksın. mecbursun buna. senin yerli futbolcuların 2002 dünya kupasında sonra yan gelip yatarken avrupa futbolu her geçen yıl evrim geçirmiş. bu yüzden mecbursun.

    bakın şöyle bir örnek vereyim. fakir bir öğrenci düşünün. gecekonduda, iki göz bir evde yaşasın bu öğrenci. hayatın tüm zorluklarına rağmen okusun ve avukat olsun. artık bu çocuk o gecekondu da oturamaz. oturmaz demiyorum bakın oturamaz. daha güzel bir eve geçmesi şart olur artık. anlatabildim mi.statüsü değiştiği için daha üst seviye de yaşamaya mecburdur. çevresi, müvekilleri ve sahip olduğu itibar onu lüks yaşamaya zorlar.

    biz artık avrupanın elit olmasakta o seviyenin bir tık altı bir takımıyız. dolayısıyla bu harcamaları yapmaya mecburuz. kaldı ki bizim bu dönem almak istediğimiz yerli futbolcuların hiç biri hakan şükür potansiyeli taşımıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın